Spoj luksuza i savremene arhitekture - BLOK 32

03.04.2019. | Gradjevinarstvo.rs

Na atraktivnoj lokaciji u centralnoj zoni Novog Beograda, niče novi stambeno-poslovni objekat smešten u Bloku 32.

Stambeno-poslovni objekat Blok 32, na adresi Bulevar Zorana Đinđića 125, projektovan je u formi otvorenog bloka koji se sastoji od tri dominantna kubusa koji su povezani u najnižim etažama. Ovakav pristup u kome su metodom substrakcije naglašena tri dominantna kubusa donosi niz prostornih kvaliteta.

Spoj luksuza i savremene arhitekture - BLOK 32

Na ovaj način obezbeđen je veći nivo privatnosti stambenih jedinica, bolja insolacija i provetrenost bloka, kao i dvostrana orijentacija velikog broja stanova.
U zapadnom delu kompleksa, prema postojećem pravoslavnom hramu, predviđen je poslovni prostor koji je projektovan kao fleksibilna struktura koja treba da ispuni sve zahteve savremenog poslovanja.

Prostorni koncept bloka zadržava i afirmiše tradiciju modernizma koja je unapređena i transponovana u duhu savremenih pristupa u formiranju gradskih prostora. Primarni volumeni novoprojektovane strukture, kao i odnos prema postojećem pravoslavnom hramu kroz principe repeticije i ritma na klasičan način formiraju kompoziciono rešenje čitavog bloka.

Spoj luksuza i savremene arhitekture - BLOK 32

U nivou prizemlja postojećim projektom predviđeni su lokali u koje se ulazi sa nivoa pristupnih komunikacija i pjaceta. Dve poluatrijumske pjacete predstavljaju prostorne celine koje objektu daju poseban kvalitet zbog svoje pozicije koja je idealna za različite namene, poslovanje, trgovinu, ugostiteljstvo itd. Dijalog između arhitekture i prirode sproveden je dosledno od pristupnog zelenog javnog prostora, preko pjaceta do zelenih terasa u okviru stambenih jedinica.

Ulazi u stambene delove objekta predviđeni su sa uvučenih delova pjacete prema Bulevaru Zorana Đinđića i sa južne strane Bloka. Stambeni prostori organizovani su u dve prostorne celine u kojima je predviđeno 127 stanova, a za potrebe korisnika  biće obezbeđen i dovoljan broj parking mesta u okviru dvoetažne garaže.

Spoj luksuza i savremene arhitekture - BLOK 32

Projektom kompleksa Blok 32 predviđeni su stanovi različitih struktura, od jednosobnih do petosobnih na tipskim etažama, kao i savremeno organizovani dupleksi na poslednjim spratovima.

Visok standard stanovanja podrazumeva i određeni komfor u zajedničkim komunikacijama, tako da je svaki od stambenih kubusa podeljen na dve celine koje imaju zasebne baterije liftova i zasebna stepeništa čime je broj stanova po etaži sveden na optimalnu meru.

Spoj luksuza i savremene arhitekture - BLOK 32

Prostrani stanovi projektovani su u skladu sa konceptom savremenog, luksuznog stanovanja i održive arhitekture, sa velikim ozelenjenim terasama, dovoljno dnevnog svetla i prirodnom ventilacijom.

Naglašene horizontale u kojima dominiraju terase i žardinjere sa kvalitetnim zelenilom smeštene su u prvi plan u odnosu na osnovni korpus objekta, a svojim nepravilnim rasporedom po vertikali one stvaraju dinamičnu, pokrenutu strukturu naglašavajući temu zelene arhitekture u skladu sa najsavremenijim svetskim tendencijama u arhitekturi stambeno-poslovnih objekata.

Spoj luksuza i savremene arhitekture - BLOK 32

Namera projektanta bila je da se Integracijom zelenila i arhitekture promoviše ideja o ekološkoj održivosti zgrade čime se poboljšava kvalitet života i svest o upotrebi energije i zaštiti životne sredine.

Spoj luksuza i savremene arhitekture - BLOK 32

Direktna prodaja:
Mobilni : +381 63 400 657
Mobilni : +381 63 400 658
Mobilni : +381 63 400 659
Mobilni : +381 63 400 269
office@blok32.rs

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Šebek Snežana 08.06.2021.
Šta od dokumentacije treba priložiti uz pri...
Saša 04.06.2021.
Eto mu politike, sad će reći da mi nismo mo...
Nina 04.06.2021.
Imam kucu od 70 kvadrata treba se promeniti...
Nina 04.06.2021.
Kako se prijaviti na koj br ili kako vec
Milan 01.06.2021.
Cena po m2 i cena lepka
Koliko otprili...