INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Nijansirani stambeni kompleks od drveta

24.07.2017. | WAN

Socijalno stanovanje i dalje je na dnevnom redu u mnogim evropskim gradovima jer je broj zahteva za stanovima sa pristupačnom cenom i dalje u porastu.

Stanovi budućnosti moraju predstavljati mnogo više nego što njihova četiri zida obuhvataju. Pored atraktivnih, funkcionalnih i fleksibilnih soba, stambeni kompleks mora ponuditi i bolji kvalitet života tako što kroji život stanovnika, približava stanovnike i grad i tako stvara novu sinergiju.

Slika 1. Novi kompleks u okviru kvarta Hagastaden u Stokholmu (foto: C.F. Møller, preuzeto sa www.worldarchitecturenews.com)

Ovaj višespratni drveni stambeni kompleks, koji je projektovala firma C.F. Møller za novi kvart Hagastaden u Stokholmu ima tendenciju da postane obeležje ovog novog kvarta, kao i atraktivna lokacija za stanovnike ovog grada. Zajedno sa još četiri planirane građevine, višespatni kompleks će biti deo Norrtull-a, atraktivnog novog dela grada.

Slika 2. Novi kompleks u okviru kvarta Hagastaden u Stokholmu (foto: C.F. Møller, preuzeto sa www.worldarchitecturenews.com)

Višespratni kompleks će pružati „dobrodošlicu“ svima koji tuda prođu preko sadržaja kao što su na primer, supermarket, kafić i restoran, biblioteka i veliki otvoren prostor. Kompleks će ovom gradu dati i nova vizuelna iskustva, uključujući drvenu konstrukciju, zelene krovne terase i igralište na jednom od spratova. Ono čime će se ovaj kompleks takođe istaći je i dinamična, raznolika fasada koja odražava različite vrste stanova koji se nalaze u zgradi - od studentskih stanova do urbanih vila i penthaus apartmana.

Slika 3. Novi kompleks u okviru kvarta Hagastaden u Stokholmu (foto: C.F. Møller, preuzeto sa www.worldarchitecturenews.com)

U prizemlju će se nalaziti lobi za osoblje, a odatle će biti obezbeđen i lak pristup mnogim delovima zgrade, kao što su vrtić i radionice. Mobilni frižider sa obrocima i mogućnost rezervisanja bicikala i automobila iz zajedničkih prostorija samo su neke od mnogih inicijativa kojima se svakodnevni život stanovnika  može olakšati. Tu će se nalaziti fitnes centar i perionica veša koji će biti smešteni jedan pored drugog kako bi se oba mogla koristiti istovremeno.

Slika 4. Novi kompleks u okviru kvarta Hagastaden u Stokholmu (foto: C.F. Møller, preuzeto sa www.worldarchitecturenews.com)

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;