INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

„Nevidljiva kuća“ je inovativni prefabrikovani dom po meri sa fasadama od ogledala

14.05.2015. | Ignant

Bečki arhitektonski biro Delugan Meissl Associated Architects je osmislio inovativnu prefabrikovanu stambenu jedinicu koja može odgovarati potrebama svakog klijenta.

Predivna „Nevidljiva kuća“ (Casa Invisibile) je prefabrikovana, modularna, drvena struktura koja može biti izrađena po meri u pogledu veličine, materijala, lokacije i cene. Jedna od njenih mnogobrojnih opcija dolazi u kompletu sa krasnom fasadom od ogledala koja reflektuje okruženje i promenu godišnjih doba.

Prema arhitektama iz biroa Delugan Meissl Associated Architects, kuća budućnosti mora biti projektovana sa fleksibilnošću i prostornim kvalitetom u vidu. Njen modularni dizajn po meri pruža klijentima slobodu da izaberu raznovrsne fasade, materijale i veličine, prilagođavajući se različitim ukusima i budžetima.

Kuća je projektovana tako da se može lako montirati i demontirati, i može biti transportovana uz pomoć kamiona direktno do željene lokacije.

Enterijer kuće je svetao, minimalan i izrađen od drveta, a može se pohvaliti sa otvorenim planom koji je organizovan oko centralnog dimnjaka. Njen modularni dizajn omogućava promenu tokom vremena, a jednostavan nameštaj izrađen po meri je takođe dostupan kao opcija pri kupovini.

Potrebno nam je više mobilnih fleksibilnih koncepta poput ovoga kako bi nam pomogli u rešavanju sve kritičnije stambene situacije koja se dešava širom sveta.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;