INFONET-468X60-BANNER

Kuća sa zelenim krovom u Seulu nalik cvetu

20.04.2015. | Arch Daily

Kuća „Hwa Hun“ u Seulu cveta nalik cvetu, usputno izlažući brdoviti zeleni krov koji izgleda kao produžetak okolne prirode. Arhitektonski biro Iroje KHM Architects je projektovao kuću tako da se harmonizuje sa prirodnim uslovima na parceli i omogući svojim stanarima da se osećaju povezani sa prirodom na direktan način.

„Cvetajuća kuća“ je smeštena u blizini gradskih planina u srcu južnokorejske prestonice i zauzima strmu padinu koja je integrisana u projekat. Umesto imitiranja topološke konfiguracije prirodnog okruženja, arhitekte su projektovale zgradu kao geometrijski pandan planinskom pejzažu.

Oblik kuće se formira kroz korišćenje nepravilnih polihedrona koji izgledaju kao latice cveća koje se polako otvaraju i otkrivaju enterijer strukture. Zeleni prostori su projektovani kao arhitektonsko brdo prekriveno sa vegetacijom koja ulazi u unutrašnjost kuće.

Unutrašnjost kuće je podeljena na različite zelene nivoe - zatvorene bašte, unutrašnje otvorene vrtove, stepenišne vrtove, vrtove sa vodopadima, krovnim baštama i raznim vertikalnim baštama.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;