INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

„Haus am Steinberg“ je šarmantni dodatak u obliku klina na starom vinskom podrumu u Austriji

09.03.2015. | Arch Daily

Arhitektonski biro HoG Architektur je nedavno završio projektovanje i nadzor nad gradnjom dodatka za istorijski vinski podrum u Oberbergu, Austrija. Prvobitno korišćen kao deo procesa proizvodnje vina, „Haus am Steinberg“ je pretvoren u remek delo savremene arhitekture.

U skladu sa lokalnim propisima projektovanja i gradnje, projektantski tim je udvostručio površinu sa novim klinastim proširenjem koje je povezano sa prvobitnim vinskim podrumom preko staklene kocke.

Kako bi se srpečilo previše mešanje sa originalnim projektom, zabatno proširenje prati krovne linije prvobitnog objekta vinskog podurma uz istovremeno zadržavanje sopstvenog identiteta.

Unutrašnjost je obeležena sa otvorenim rasporedom, galerijskim prostorom i smelim stepeništem, dok dnevna svetlost dolazi u enterijer preko niza isečaka u fasadi i prozora punih spratnih visina. Ovi prozori takođe uokviruju okružujući pejzaž.

Nova struktura, koja je projektovana u lokalnom arhitektonskom stilu Parhof, je samostalna jedinica smeštena na zapadu od vinskog podruma. Ova vrsta odvajanja poljoprivrednih i stambenih zgrada je tipična za region, što pokazuje da je veoma vođeno računa o tome da savremeni dodatak prati svoje istorijsko nasleđe.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;