INFONET-468X60-BANNER

Kuća na livadi je pristupačan modularni dom spojen sa prirodom

16.01.2015. | Architizer

Ko kaže da pristupačne kuće ne mogu ponuditi odličan dizajn i veličanstvene poglede? Ova mala drvena koliba rešava problem malog budžeta stvaranjem prostornih kvaliteta koji daju novi smisao minimalnom dizajnu.

Kuća u livadi je projekat pariškog arhitektonskog biroa ARBA, a on je jedan od mnogih pristupačnih stambenih rešenja ovog biroa koji su savršeni dom za moderne pustinjake i ljubitelje prirode, zamagljujući granice između unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora.

Kuća ima manje od 25 metara kvadratnih koji imaju za cilj da pruže dovoljno prostora za dve osobe. Vlasnici su želeli kuću koja bi funkcionisala kao životni prostor i kancelarija. Iako je budžet za kuću bio veoma mali, završeni dom ima elemente koji bi postideli luksuzne vile.

Ekonomska ograničenja su odigrala svoju ulogu u određivanju veličine kuće, što je nateralo projektante da se fokusiraju na otvore kuće i poglede na prelepu okružujuću prirodu.

Četiri modula masivnih staklenih vrata klizi duž zidova, što omogućava da se kuća otvori kao okolnoj livadi i dovodi prirodu u enterijer. Svaki modul se sastoji od kvadrata transparentnog stakla, uramljenih u opal belo staklo postavljeno na drvenom ramu.

Unutrašnji prostori su okupani u beloj svetlosti i isprekidani sa prelepim pogledima na spoljašnjost. Kada se klizno otvore, paneli u potpunosti nestaju iz vidika i zamagljuju liniju između enterijera i prerije.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;