Dugačka kuća od cigle smešta 100 metara polica sa knjigama u Mađarskoj

01.09.2014. | Inhabitat

Ukoliko volite knjige, onda će vam se ova kuća dopasti. Dugačka kuća od cigle je projektovana od strane mađarskog arhitektonskog biroa Foldes Architects i predstavlja izduženo savremeno prebivalište smešteno u živopisnom mađarskom pejzažu.

Iako dugačka struktura od crvene cigle na prvi pogled ne izgleda toliko neobično, postoji mnogo toga u ovom izduženom obliku zgrade nego što se čini. U stvari, dužina građevine je posebno izmerena kako bi smestila vlasnikovu ogromnu kolekciju knjiga, koja se proteže na 100 metara dužine!

Vlasnici Dugačke kuće od cigle su želeli da stvore savršenu vikendicu gde bi mogli da uživaju u svojim književnoj ljubavi u mirnom okruženju. Smeštena na padini između bujnog brda Pilis i okružena lokalnom florom i faunom, kuća je izgrađena oko biljaka i drveća koje su se nalazile na imanju. Zahvaljujući očuvanju prirodnog pejzaža, lepa kuća sada služi kao savršena mesto za čitanje uz uživanje u prirodi.

Kada nisu uvijeni sa dobrom knjigom na terasi na otvorenom, vlasnici mogu da uživaju u čitanju u unutrašnjosti koja nudi persolizovani savremeni komfor. Ogromni „zid za knjige“ je dugačak 17 metara, sa predivnim prozorom postavljenim u sredini, omogućavajući optimalnu prirodnu svetlost čitaocu dok pregleda široki izbor biblioteke. Kombinacija zidova od cigle debljine 50cm i betonske plafonske plče obezbeđuje izolovanu kontrolu temperature u enterijeru.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Vida 15.10.2021.
Kada će u opštini Surčin biti sproveden pro...
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...
ljuba 29.09.2021.
Hajde da danas analiziramo ocene izvodljivo...