INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Danski arhitektonski biro JAJA ima za cilj da učini parking garaže malo više zanimljivijim

13.08.2014. | Gizmag

Višespratne parking garaže su sveprisutne, neophodne i gotovo uvek dosadne. Dasnki arhitektonski biro JAJA Architects se nada da će promeniti ovaj poslednji sentimenta sa svojim projektom „Park 'N' Play“. Parking garaža će biti smeštena u Nordhavn oblasti Kopenhagena, a karakteriše je dovoljno parking prostora, ali i obilje zelenila i igralište za decu na krovu.

Biro JAJA Architects je dobio zeleno svetlo da nastavi sa „Park 'N' Play“ projektom nakon što je pobedio na konkursu održanom od strane investitora, kompanije By & Havn. Projekat je deo šireg plana da se ponovo razvije područje lokalne luke i poseduje fasadu od betona boje crvene cigle i friz koji opisuje glavne lokalne istorijske događaje, pored raštrkanog zelenila.

Dok većina gradskih višespratnih parking garaža ima tendenciju da poseduje taj mirisi i izrazito zlokobnu „bićete opljačkani“ atmosferu, arhitektonski biro JAJA navodi Centar Pompidu u Parizu kao inspiraciju, a predviđa stepenište garaže kao atraktivnu opciju koja će takođe ponuditi poglede na okolinu.

Rukohvati stepeništa su nazvani „crvena nit“ i uključuju kontinuirani bar koji se proteže sve do krova, gde se uvija u opremu za igralište koja izgleda poprilično kul. Pored igrališta, na krovu se nalaze i klupe i vidikovci za odrasle.

Parking garaža „Park 'N' Play“ bi trebalo da se završi krajem 2015. godine.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;