INFONET-468X60-BANNER

Transformišuća kuća u Francuskoj sa spavaćim sobama koje se mogu otkotrljati napolje

05.08.2014. | Inhabitat

Postoje mnogi primeri kuća sa transformišućim fasadama i otvorima, ali kuća arhitektonskog biroa Raum u Sarzou u Francuskoj zapravo ima čitave sobe koje se mogu otkotrljati ispred zgrade! U zavisnosti od vremena ili njihovim sklonostima, stanari kuće mogu da biraju da li će im spavaće sobe biti otvorene direktno okolnom pejzažu umesto unutrašnjosti kuće.

Tomas Durant iz biroa Raum je projektovao ovu transformišuću kuću za porodicu sa malom decom koja je želela da izgradi kuću u Bretanji, u severozapadnoj Francuskoj. Kuća poseduje spavaće sobe koje se mogu otkotrljati u bilo kom trenutku kada se deca užele kampovanja i spavanja na otvorenom.

Umesto rasklopljenog šatora u bašti, stvarni deo kuće može biti odguran napole. Zahvaljujući lepo detaljisanim vratima, nema probela u samom otkotrljavanju sobe napolje. Arhitekta je čak i stavio utičnice na fasadu, tako da sobe imaju struju čak i kada su napolju.

Arhitekta je predloži da klijentima da zameni dečije sobe sa spavaćim sobama - kutijama na točkovima koje se pozivaju na tradicionalne kutijaste krevete koji su se koristili na početku prošlog veka u Bretanji. Dizajn je praktičan, zanimljiv i, što je vrlo važno za decu, izgleda vrlo zabavan!

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;