INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Futurističke drvene mahune predstavljene na aerodromu u Bakuu

29.07.2014. | Inhabitat

Turski arhitektonski biro Autoban je nedavno predstavio niz futurističkih drvenih mahuna smeštenih na Međunarodnom aerodromu u Bakuu, Azerbejdžan. Redizajnirani međunarodni terminal se može pohvaliti sa skulpturalnim organskim oblicima i živim drvećem koji pružaju udoban i prirodan osećaj ovom ekspanzivnom prostoru.

Projekat biroa Autoban za Hejdar Alijev Međunarodni aeorodrom obuhvata četiri nivoa trouglaste zgrade terminala, koja je projektovana od strane inženjerske firme Arup. Konkavni stakleni zidovi nežno obmotavaju celu strukturu, a unutrašnjost građevine se dobro uklapa u celokupni organski dizajn aerodroma. Glavna ideja arhitekata je bila da on bude drugačiji od drugih aerodroma.

Putnici ulaze u ček-in oblast pune spratne visine tako što prolaze kroz niz iznenađujućih staklenih mehura. Drvene mahune na najvišem nivou smeštaju kafiće, barove, kioske, prodavnice i druge sadržaje.

Živo drveće smešteno između mahuna i udoban nameštaj pružaju ljudski dodir ovom ogromnom prostoru. Svaki mahuna u obliku gnezda je obložena sa abači drvetom u obliku dijamantske šindre pokrivene sa hrastovim furnirom.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;