INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Zeleni neboder napravljen od otpada svojih stanara najavljen za London

09.07.2014. | Inhabitat

Arhitektonski biro Chartier-Corbasson je predstavio planove za visoki neboder napravljen u potpunosti od đubreta svojih stanara. Organski londonski neboder je projektovan da bude odeven u trajnim panelima napravljenim od odbačenog papira i plastičnog otpada. Neboder će rasti kako vreme prolazi i stanari stvaraju više otpada, a njegovi sjajni plastični paneli bi bili gotovi za godinu dana.

Organski londonski neboder biroa Chartier-Corbasson nastoji da smanji otpad uz minimiziranje troškova izgradnje. Prvo će zgrada biti izgrađena sa raskošnom strukturom po uzoru na skele od bambusa koje se često koriste u Aziji. Prefabrikovani delovi skela će biti instalirani kako napreduje izgradnja, a paneli napravljeni od recikliranog otpada će biti dodati na fasadu tokom vremena.

Kada stanari počnu da kupuju i iznajmljuju prostore u nižim nivoima, izgradnja gornjih spratova će početi, čineći da neboder raste organske u odgovoru na ponudu i potražnju. Kada bude gotov, neboder će imati glatki, duguljasti piramidalni oblik prekriven sa kristalnim slojem od recikliranih materijala.

Providna fasada će ispuniti unutrašnjost sa prirodnom svetlošću, ali će ujedno i štititi od viška solarnog zagrevanja. Šuplje cevi u ugrađenoj skeli će biti opremljene sa malim vetroturbinama koje će omogućiti da oblakoder generiše sopstvenu električnu energiju.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;