INFONET-468X60-BANNER

Herzog & de Meuron renovirali predivni Društveni centar i gimnaziju u Brazilu sa panelima nalik perajima

23.05.2014. | Inhabitat

Švajcarski arhitektonski biro Herzog & de Meuron su predstavili svoj najnoviji projekat neverovatnog Društvenog centra i gimnazije koja se nalazi u Natalu u Brazilu. Velika gimnazija je prva faza ambicioznog plana rekonstrukcije okruga Mãe Luiza, koji će pružiti više prostora za zajednicu i obilje uslužnih delatnosti za lokalno stanovništvo. Plan regeneracije, predvođen švajcarskim arhitektama i Socijalnim centrom, će iskoristiti postojeće društvene prostore za stvaranje niza novih zgrada.

U cilju održavanja postojećeg karaktera susedstva, arhitekte su se fokusirale na proširenje i redefinisanje originalnog prostora društvenog centra Arena do Morro uz dodavanje nekih novih karakteristika. Postojeća geometrija je očuvana pošto je tim okružio postojeći prostor sa valovitim betonskim obodom i velikim zabatnim krovom.

Aluminijumski krov prekriva celu površinu, štiteći prostor od kiše uz omogućavanje optimalne sunčeve svetlosti i cirkulacije vazduha u centru, što zajedno dovodi do smanjenja troškova energije. Istureni krovni paneli, kao i zakrivljena orijentacija oboda pružaju različite nivoe transparentnosti.

Iako je arena sa kapacitetom od 420 sedišta srce nedavno završenog projekta, projekat takođe ima niz individualnih višenamenskih prostora, svlačionice, kao i veliku terasu sa prelepim pogledima na okean.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;