INFONET-468X60-BANNER

Nova arhitektonska tipologija: Seks skloništa

22.08.2013. | Detail

Imamo drajv in bioskope, restorane brze hrane, i u Australiji, drajv in prodavnice alkohola. Međutim, vlasti u švajcarskom nacionalnom parku su ih sve prevazišli sa razvitkom novog tipa radnog mesta za najstariju od svih profesija na svetu - prostituciju. Ove strukture stvaraju nešto što je gotovo sigurno novi arhetip.

„Seks kutije“ (Sex boxes), kako su ih nazvali, podsećaju na otvorene garaže sa konstrukcijom od drvenih rešetki. Vozači automobola mogu proći paradu i do 40 seksualnih radnika/ca, od kojih će izabrati nekoga da izvrše transakciju. Jednom kada se naknada za pruženu uslugu dogovori, radnik/ca će ući u kola koja će ih odvesti do jednog skloništa.

U unutrašnjosti skloništa, a u skladu sa najboljom praksom zaštite zdravlja i bezbednosti na radu, biće postavljeni posteri koji podsećaju na upotrebu prezervativa, kao i upozorenja na opasnosti od side. Takođe će se nalaziti alarm koji može biti aktiviran u slučaju incidenta. Pešacima i vozačima motocikla, nažalost, nije dozvoljeno da koriste objekte. Verovatno se smatra da su obezbeđeni na drugom mestu.

Namera švajcarskih vlasti je da reguliše prostituciju, da se bori protiv podvođenja i unapredi bezbednost seksualnih radnika/ca. Objekti će biti otvoreni 26. avgusta, a njihovo radno vreme je od rane večeri do 5 ujutru svakog dana, iako se boravak pojedinačnih posetilaca očekuje da bude prilično kratak.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;