INFONET-468X60-BANNER

Završena Katedrala od kartona u Krajstčerču

08.08.2013. | Gizmag

Izgradnja privremene Katedrale od kartona (Cardboard Cathedral) u Krajstčerču, Novi Zeland, projekat japanskog arhitekte Šigeru Bana (Shigeru Ban) je završena. Zgrada je naručena kada je zemljotres od 6,3 stepena Rihtera februara 2011. godine izazvao nepopravljivu štetu na Krajstčerč Katedrali.

Katedrala se delimično sastoji od kartonskih cevi koje su karakteristične za Šigeru Banov opus. Devedest i osam takvih cevi formiraju konstruktivne grede katedrala, a transportni kontejneri su takođe korišćeni u izgradnji katedrale.

Prema izveštaju novozelandske novine The Press, Skot Votson iz firme Naylor Love koja je bila glavni izvođač radova, predao je simbolični ključ (prigodno napravljen od kartona) biskupu Viktoriji Metjuzu tokom emotivne ceremonije tokom koje je katedrala predata anglikanskoj eparhiji.

Katedrala je prvobitno trebala da bude otvorena u februaru, ali je izgradnja odložena u više navrata, navodi The Press. Katedrala će biti otvorena za vernike 11. avgusta. Sa očekivanim životnim vekom od oko 50 godina, ona će nadamo se služiti prigodno sve dok se ne sastave novi planovi i sakupi novac za izgradnju stalne katedrale.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


OKTAVUS
OKTAVUS
NOVI BEOGRAD
www.oktavus.rs

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

ČELIK
ČELIK
BAČKI JARAK
www.celikdoo.rs

BAUDER
BAUDER
NOVI BEOGRAD
www.bauder.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;