INFONET-468X60-BANNER

Zid kuća uklapa dve kuće pod jednim zelenim krovom

27.06.2013. | Gizmag

Penzionisani par iz Singapura koji je želeo da živi u neposrednoj blizini svog odraslog deteta obratio se lokalnom arhitektonskom birou FARM kako bi im pomogao da ožive svoju zamisao u stilu. Biro je osmislio Zid kuću (Wall House): parcelu koja sadrži dve kuće koje pružaju dovoljno privatnosti, a takođe uključuju zajedničke elemente kao što je zajdeničko dvorište i bazen.

Zid kuća meri ukupno 1.116 metara kvadratnih i ima primarnu dvospratnu (plus podrum) strukturu koja sadrži dnevne i spavaće oblasti za oba penzionera i njihove potomke. Manji jednospratni blok se takođe može pohvaliti za zabavnim sadržajima.

Prizemlje glavne zgrade sadrži biblioteku, uređeno dvorište, kuhinju, trpezariju i gostinsku sobu, dok podrumski nivo ima ostavu, vinski podrum i dnevnu sobu. Manji gornji sprat ima samo jednu spavaću sobu, ali takođe sadrži radnu sobu i teretanu.

Zid kuća takođe poseduje zeleni krov i nekoliko bašti ispunjenih sa biljkama i drvećem koje uzimaju inspiraciju iz klasičnog kineskog dizajna bašti. Zajedničko dvorište i bazen predstavlja prostor gde se cela porodica može družiti.

Zid kuća je završena ranije ove godine.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;