INFONET-468X60-BANNER

Kuća-konzervatorijum izgrađena da ponovi dizajn i funkcionalnost drveta

11.06.2013. | Jetson Green

Ova kuća-konzervatorijum u Bugaraskoj, projekat biroa Ignatov Architects, projektovana je da ugosti male muzičke događaje i da smešta veliku kolekciju cveća. Podignuta je na mestu starog peščanog iskopa za okolna sela, koje je kasnije pretvoreno u erodiranu deponiju.

Dom se uklapa u postojeću peščanu jamu, pružajući kompaktnu strukturu koja ispunjava prazninu bez ometanja prirodnog okruženja. Muzička soba i konzervatorijum se nalaze na vrhu kuće, smanjujući kontaktnu površinu zgrade sa tlom uz upijanje dosta sunca i pružanje prelepih pogleda.

Konzervatorijum na krovu takođe deluje kao veliki izolator, smanjujući emisiju doma zajedno sa geotermalnim sistemom za grejanje i hlađenje. Solarne vakuumske cevi integrisane u krov obezbeđuju toplu vodu, dok jedinica za bioaktivni tretman otpadnih voda pretvara otpad u vodu za navodnjavanje i kompost.

Ne postoji mnogo uređenog zelenila oko kuće, što omogućava ponovni rast lokalnih biljnih vrsta i održavanju aktivne mikroklime. Sve u svemu, forma kuće donekle podseća na drvo - zeleni krov, čvrsta drvena struktura i geotermalne cevi dole. On je udoban, pozivjaući i prirodni prostor koji ima minimalne gubitke i iskorišćava u potpunosti svoje okruženje.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;