Škola u Los Anđelesu dobija ogromni solarni zid

11.03.2013. | Gizmag

Nedavno završena srednja škola „Green Dot Animo Leadership High School“ u Los Anđelesu, projekat biroa Brooks + Scarpa, jasno prikazuje svoje zelene akreditive. Novu javnu škola za 500 učenika karakteriše velika južna fasada pokrivena sa 650 solarnih panela, koji ne samo da pomažu u štitenju zgrade od sunca, već i sakuplja procenjenih 75 odsto potrebne energije potrebne za napajanje škole.

Prema birou Brooks + Scarpa, kombinovane održive strategije škole „će smanjiti emisiju ugljenika za preko 1,36 miliona kilograma“, što se prevodi na ekvivalent godišnjih emisija iz više od 1.000 automobila.

U projektu koji takođe inkorporira pasivne solarne principe, arhitekte su se odlučile da se udalje od stvaranje tradicionalne velike blokovske strukture, i izabrali da umesto toga izgrade školu oko velikog unutrašnjeg dvorišta. Ovaj dizajn pomaže poboljšanju količine prirodnog svetla i ventilacije koja može ući u strukturu, ograničavajući potrebu za dodatnim unutrašnjim osvetljenjem i klimatizacijom.

Tamo gde spoljašnjost škole nije prekrivena sa solarnim panelima, rebrasti brisoleji su postavljeni i oni vizuelno povezuju školu sa okruženjem i omogućavaju osoblju da kontroliše prodor svetlosti u objekat.

Srednja škola „Green Dot Animo Leadership High School“ sa površinom od 4.970 metara kvadratnih je završena po ceni od 17,3 miliona dolara.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Vida 15.10.2021.
Kada će u opštini Surčin biti sproveden pro...
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...
ljuba 29.09.2021.
Hajde da danas analiziramo ocene izvodljivo...