Projekat mikro-apartmana u Njujorku

05.02.2013. | Gizmag

Izložba u Muzeju grada Njujorka predstavlja nedavno prvonagrađeni arhitektonski projekat „adAPT“ mikro-apartmana koji je raspisao gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg. Izložba pod nazivom „Pravljenje mesta: Novi modelu za stanovanje“, u organizaciji Muzeja grada Njujorka i Saveta za stanovanje i planiranje grada Njujorka, otvorena 23. januara daje njujorčanima priliku da vide neke od odlike projekta razvoja mikro-apartmana koji će biti završen u septembru 2015. godine.

Stručni žiri je izabrao projekat tima koga čine kompanije Monadnock Development LLC, Actors Fund Housing Development Corporation, i arhitektonski biro nARCHITECTS. Projekat je izgradnje prve zgarde sa mikro-apartmanima u Njujorku. Pobednički projekat, nazvan „Moj mikro Njujork“ (My Micro NY), imaće 55 novih mikro jedinica, od kojih će 40 odsto biti veoma pristupačno u odnosu na ekstremno skupo njujorško tržište nekretnina.

Izložba prikazuje maketu mikro apartmana u punoj veličini od 30,19 kvadratnih metara (stan veličine koji je zabranjen u većini delova grada Njujorka), koji je u potpunosti opremljen tako da odražava novi životni stil i demografski promene stanovništva Menhetna. Apartmani će imati velikodušne spratne visine od 2,7 do 3 metara, kao i francuske balkone, sa površinama od 23,22 do 34,37 kvadratnih metara.

Prostorno efikasni apartmani koriste kombinaciju trnsformišućeg nameštaja kako bi se obezbedile četiri sobe u okviru jednog prostora, kao što su zidni kreveti ugrađeni iza sofe, ili klizni zidovi koji skrivaju u sebi ormare pune dubine. Skladištenje je obebzbeđeno putem prostora iznad kuhinje, dok komapktne kuhinje uključuju ostavu pune visine i frižider pored šporeta, kao i prostor za konvencijalnu mikotalasnu pećnicu.

Izložba naglašava dve različite zone pod nazivom „Alati“ za kuhinju, kupatilo i skladišteni prostor, kao i „Platno“ za fleksibilni prostor koji služi kao životni i spavaći prostor. Zgrada „My Micro NY“ će takođe imati veparnicu, magacin i prostorije za fitnes.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Katarina 18.04.2021.
Kada i gde se moze konkurisati za subvencij...
PERA 17.04.2021.
Kada I gde mogu da konkurisem
Milan 17.04.2021.
Ljudi, prvo pažljivo pročitajte vest pa ond...
Sasa 17.04.2021.
Molim vas obavestite kad je prijava za subv...
Latinka 16.04.2021.
Gde mogu da se prijavim za stolariju pošto ...