INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Oasis izložbeni centar u Kini

31.01.2013. | Dezzen

Londonski arhitektonski biro Marques&Jordy su osvojili prvo mesto na međunarodnom konkursu za projektovanje niza automobilskih salona u Kini, i oni su zamislili prvi centar u formi trake koja je inspirisana zakrivljenim karoserijama sportskih automobila. Oasis izložbeni centri su planirani za veliki broj lokacija širom Kine, ali prvi će biti smešten u Logkvan okrugu grada Čengdu.

Zgrada od 60.000 kvadratnih metara će biti podeljena na tri paralelna segmenta, svaki sa drugačijem sklopom nabora koje arhitektonski biro Marques&Jordy porede sa „zakrivljenim i seksi linijama automobila i pokreta“.

Svaki segment će biti obojen u crveno kao omaž boji koju favorizuju automobilski brendovi kao što je Ferari. Arhitekta Ju Džordi Fu je objasnio: „Sa Oasis izložbenim centrom mi transformišemo ljubav prema sportskim automobilima u senzacionalnu arhitekturu.“

Putanje će tkati svoj put kroz prostore između tri segmenta, dok će uske srebrne trake na obe strane formirati nadstrešnice i balkone za gore spratove zgrada. Opisujući neobičnu formu predloga, Džordi je dodao: „Obično se veruje da Kina nema kreativnosti i da sve zgrade izgledaju isto, i da su kopije jedna druge. Ovo ne može biti dalje od istine. Kineski gradovi su eksplozija kreativnosti i inženjeringa.“

Oasis izložbeni centar će ugostiti izložbene sobe i prostore za izlaganje različitih moto brednova. Izgradnja centra bi trebalo da počne u septembru 2013. godine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;