Oasis izložbeni centar u Kini

31.01.2013. | Dezzen

Londonski arhitektonski biro Marques&Jordy su osvojili prvo mesto na međunarodnom konkursu za projektovanje niza automobilskih salona u Kini, i oni su zamislili prvi centar u formi trake koja je inspirisana zakrivljenim karoserijama sportskih automobila. Oasis izložbeni centri su planirani za veliki broj lokacija širom Kine, ali prvi će biti smešten u Logkvan okrugu grada Čengdu.

Zgrada od 60.000 kvadratnih metara će biti podeljena na tri paralelna segmenta, svaki sa drugačijem sklopom nabora koje arhitektonski biro Marques&Jordy porede sa „zakrivljenim i seksi linijama automobila i pokreta“.

Svaki segment će biti obojen u crveno kao omaž boji koju favorizuju automobilski brendovi kao što je Ferari. Arhitekta Ju Džordi Fu je objasnio: „Sa Oasis izložbenim centrom mi transformišemo ljubav prema sportskim automobilima u senzacionalnu arhitekturu.“

Putanje će tkati svoj put kroz prostore između tri segmenta, dok će uske srebrne trake na obe strane formirati nadstrešnice i balkone za gore spratove zgrada. Opisujući neobičnu formu predloga, Džordi je dodao: „Obično se veruje da Kina nema kreativnosti i da sve zgrade izgledaju isto, i da su kopije jedna druge. Ovo ne može biti dalje od istine. Kineski gradovi su eksplozija kreativnosti i inženjeringa.“

Oasis izložbeni centar će ugostiti izložbene sobe i prostore za izlaganje različitih moto brednova. Izgradnja centra bi trebalo da počne u septembru 2013. godine.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...