Oasis izložbeni centar u Kini

31.01.2013. | Dezzen

Londonski arhitektonski biro Marques&Jordy su osvojili prvo mesto na međunarodnom konkursu za projektovanje niza automobilskih salona u Kini, i oni su zamislili prvi centar u formi trake koja je inspirisana zakrivljenim karoserijama sportskih automobila. Oasis izložbeni centri su planirani za veliki broj lokacija širom Kine, ali prvi će biti smešten u Logkvan okrugu grada Čengdu.

Zgrada od 60.000 kvadratnih metara će biti podeljena na tri paralelna segmenta, svaki sa drugačijem sklopom nabora koje arhitektonski biro Marques&Jordy porede sa „zakrivljenim i seksi linijama automobila i pokreta“.

Svaki segment će biti obojen u crveno kao omaž boji koju favorizuju automobilski brendovi kao što je Ferari. Arhitekta Ju Džordi Fu je objasnio: „Sa Oasis izložbenim centrom mi transformišemo ljubav prema sportskim automobilima u senzacionalnu arhitekturu.“

Putanje će tkati svoj put kroz prostore između tri segmenta, dok će uske srebrne trake na obe strane formirati nadstrešnice i balkone za gore spratove zgrada. Opisujući neobičnu formu predloga, Džordi je dodao: „Obično se veruje da Kina nema kreativnosti i da sve zgrade izgledaju isto, i da su kopije jedna druge. Ovo ne može biti dalje od istine. Kineski gradovi su eksplozija kreativnosti i inženjeringa.“

Oasis izložbeni centar će ugostiti izložbene sobe i prostore za izlaganje različitih moto brednova. Izgradnja centra bi trebalo da počne u septembru 2013. godine.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Куриња 17.02.2021.
Када креће са радовима?
Sulja Besir 09.02.2021.
Jeli radite u Austriju imamo 270 m2 tarasei...
Saurus 08.02.2021.
Liči na bledu kopiju Karađorđevog trg u Bat...
DARKO 08.02.2021.
Stanovnici naselja Stepa Stepanović NEĆE "m...
Rajko 05.02.2021.
Haos u mirnom stambenom elitnom delu opšti...