SFSOPLATE-468X60-BANNER

Verbandkammer: Kompaktna modularna kancelarija

12.10.2012. | Gizmag

Projektovana od strane arhitektonskog i dizajnerskog biroa Nilsson Pflugfelder, Verbandkammer je zamišljen kao životni i radni prostor u jednom, usmeren prevenstveno ka vizuelnom doživljaju ali i ka modularnoj funckionalonsti koju čine impresivnih 40 modula, uključujući radne stolove, prostore sa sastanke, police za arhiviranje i prostor za spavanje. I, kao što se inače očekuje od sličnih modula ove vrste, oni mogu biti preuređeni tako da Verbandkammer bude rekonfigurisan po volji.

Kompaktna modularna kancelarija je izgrađena na zahtev kompanije FLACC koja se bavi vizuelnim umetnostima u Genku u Belgiji. Vebandkammer je izgrađena korišćenjem jedanaest tipova okvira sa deset različitih materijala za oblaganje. Njeni proizvođači tvrde da sadrži šest odvojenih "programskih celina", koje smo mi intrepretirali kao svojevrsni pokušaj nadomešćivanja funkcija same zgrade.

Osim prisutne sklonosti ka Mek kompjuterima koji se vide na fotografijama, nema razloga zašto vizuelni umetnici ne bi imali koristi od ove kompaktne modularne kancelarije. Uostalom, svi mi volimo čaure, zar ne?

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;