Writhing Tower - eksperimentisanje savremenih tendencija dizajna

18.06.2012. | Arch Daily

Writhing Tower, projektovan od strane LYCS arhitekturnog biroa, nalazi se u jednoj od najlepših stambenih zona u Limi. Predlog za globalni arhitektonski konkurs inicirala je ARQUIA, internacionalna firma zainteresovana za pojam arhitekture kao umetnost. Svaka jedinica je rotirana za oko 45 stepeni kako bi stvorila oblik krsta i pojave linearne šarke. To omogućava da svaka jedinica ima široke poglede ka parkovima i ka okeanu.

Pored toga, svaka jedinica blokira pogled ka jedinici iznad i ispod nje, tako da stvara dodatnu privatnost. Svaka jedinica sadrži terasu i bazen. Zbog jedinstvenosti ove geometrijske igre, svaka terasa je u stanju da primi zrake tropskog sunca i strujanje povetarca. Metalni hiper boloid povezuje drugu podnu ploču na donjoj strani jedinice sve do glatke površine dve  geometrijske kutije. Shodno tome, okretna zapremina preuzima pojave okrenute od jedinice do jedinice, pa sve do strukture. Mrežni trougao se dodaje kako bi pružio dodatnu zaštitu od sunca i sintetičku vezu sa formom hiper boloida.

Projekat je eksperimentisanje savremenih tendencija dizajna, i ističe se po svojoj jedinstvenosti u odnosu na tradicionalne ili urbane nebodere u Limi, Peru.

Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....