INFONET-468X60-BANNER

Otvaranje luksuznog hotela "Grand" u centru Niša u martu 2013. godine

14.06.2012. | E-kapija

Proslavu 1.700 godina od potpisivanja Milanskog edikta, koja se polako približava, grad na Nišavi trebalo bi da dočeka bogatiji za dva luksuzna hotela u strogom centru. Niš će, osim kulturnim i istorijskim znamenitostima, svoje goste tako obradovati i komfornim smeštajem.

Posle višegodišnjeg zastoja, ruinirani hotel "Niš" pretvoren je nedavno u veliko gradilište, a na ovom mestu do 1. marta sledeće godine očekuje se da sa 4 zvezdice zablista hotel "Grand". Osim toga, u toku je i uređenje hotela "Ambasador".

Iako je zbog spora novog vlasnika "Srbija-turista" – kompanije "UHL Holding" Srbe Ilića, i Agencije za privatizaciju, punih šest godina bio "na čekanju", za "Niš", nekadašnji ponos južne Srbije, došli su mnogo bolji dani. U rekonstrukciju postojećeg objekta, odnosno izgradnju hotela "Grand", prema ugovoru o privatizaciji, trebalo bi da bude uloženo oko 3,37 miliona evra.

Iako su pauze, tokom kojih je gradilište bilo napušteno, uzele danak, investitori ne odustaju od svoje namere, i veruju da će uspeti da sve radove okončaju do 1. marta sledeće godine. Kako su se u slučaju "Srbija-turista" nekoliko puta pojavljivali novi problemi, u narednim mesecima ostaje da se vidi hoće li se sve zaista i odvijati prema planu.

Ono što je sigurno, jeste da je budući hotel "Grand" dostojan svog imena. "eKapija" je saznala kako bi trebalo da izgleda kada bude završen, i šta novo turiste i poslovne ljude očekuje u ovom objektu.

Hotel "Niš" smešten je u samom centru grada, u Ulici voždova. Ima podrum, mezanin i pet spratova, a investitori najavljuju da ga nakon rekonstrukcije nećemo moći prepoznati. Moderan dizajn, fasada u staklu, nameštaj i oprema vrhunskog kvaliteta, učiniće da lako dobije svoje mesto na mapi luksuznih hotela Srbije.

U hotel "Grand" biće implementirana najsavremenija tehnološka rešenja, i funkcionisaće po principu "inteligentnog objekta".

Imaće 125 soba i apartmana, "Kosmopoliten bar" i restoran, kao i modernu multifunkcionalnu salu kapaciteta do 500 osoba. Ova sala moći će da se deli na manje prostorije, pa će tako biti pogodna za organizovanje različitih konferencija, sastanaka, kongresa itd. Osim za poslovne skupove, hotel "Grand" biće pravo mesto i za odmaranje i relaksaciju, zahvaljujući fitnes i spa centru.

Projekat rekonstrukcije hotela "Niš", odnosno izgradnje novog hotela "Grand", poveren je istom timu koji je bio angažovan u izradi projekta i vođenju radova u obnovi hotela "Ruma", koji je sada hotel "Park".

- Posao smo poverili Sanji Drvenici i Ivanu Janusu, koji su postigli izvanredne rezultate u Rumi, što se i ovde očekuje – kažu investitori.

Prema podacima sa sajta "Srbija-turista", izrada projektno-tehničke dokumentacije, te inoviranja postojeće tehničke dokumentacije iz 2006. godine, uz povećanje energetske efikasnosti hotela "Niš", poverena je firmi "Enetrijer centar altego" iz Novog Sada.

Izvođač radova je firma "Tončev gradnja" iz Surdulice, a oba ugovora zaključena su u maju ove godine.

Povezani tekstovi:

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;