INFONET-468X60-BANNER

D-Hotel, Marke, Belgija

09.02.2012. | WAN

D-Hotel predstavlja produžetak i rekonstrukciju postojeće farme i mlinare u hotel, projektovan od strane biroa Govaert & Vanhoutte Architects. Klaster od tri betonska volumena okuplja se oko zgrade farme u obliku slova U i oko zaštićene mlinare na vetar koja je u potpunosti renovirana. Stari i novi entiteti nemaju direktan kontakt iznad površine, iako postoji podzemni tunel koji prolazi ispod starog salaša, formirajući bazu koncepta. Polazeći od hotelske recepcije, tunel nestaje ispod unutrašnjeg trga kroz savremenu staklenu strukturu.

Povišen sa nivo tla, još jedna zapremina na uglu parcele je orijentisana na mlin. Jednostavnost kompozicije ovih tomova poboljšava ukupnu jasnu sliku lokacije, zadržavajući jaku interakciju između mlina i farme. Prostorna percepcija hotela je diversivna oko mlinare. Divergentne hotelske funkcije, kao što su kupatila, salon, velnes centar, fintes apartman, konferencijska sala i hotelske sobe se harmonično stapaju sa svojim okruženjem.

Prikaz svih disciplina vezanih za dizajn (umetnost, priroda, muzika, film) se izražava kroz specifične teme soba. Savremena prenamena rehabilituje originalnu mlinaru. Dominantna uloga mlinare u njenom kontekstu se poštuje od strane moderne arhitekture.

Danas, mlin ima da ispriča zanimljivu priču ponovo. Projekat konverzije arhitektonskog biroa Govaert & Vanhoutte Architects osvojio je treće mesto na međunaodnom takmičenju magazina Hôtel Et Lodge, koje ima za cilj da pronađe najbolje hotele na svetu. Prva nagrada je otišla Amangiri hotelu u Sjedinjenim Američkim Državama, dok je druga otišla u ruke francuskog hotela ‘La Maison Champs-Elyseés’.

Linkovi:

Povezani tekstovi sa portala Gradjevinarstvo.rs:

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;