Budućnost prozora - Samsung Smart Window (video)

16.01.2012. | Gradjevinarstvo.rs

Samsungov pametni prozor (Smart Window) je prozor, ali i ekran. On je veliki transparentni ekran osetljiv na dodir koji možete koristiti kao prozor. To je providan ajpod prozor. I neverovatan je. Predstavljen je na ovogodišnjoj kompjuterskoj i inovatorskoj konferenciji CES.

Potrebano je da pogledate samo nekoliko funkcija da biste shvatili koliko je luda ova tehnologija. Na primer, on dolazi sa aplikacijom roletni. Ako je aktivirate, možete polako otvarati i zatvarati digitalne roletne i uticati na iznos stvarne svetlosti koja ulazi unutar prostora. On je, takođe, jednostrano ogledalo, što znači da ne morate da se plašite da li će prolaznici sa druge strane videti šta se nalazi na vašem ekranu, pošto će videti samo sebe.

Kao da sve to nije bilo dovoljno, zato što Samsung pametnom prozoru ne treba pozadisnko svetlo (već koristi prirodnu svetlost za to), koristi oko jednu desetinu električne energije koju bi standardni LCD displej te veličine koristio. A u mraku, ima transparentno pozadinsko osvetljenje koje možete koristiti po ceni malo više utrošene energije.

Dakle, ovo je bez sumnje neverovatno, ali postoji par pitanja koja se moraju postaviti u vezi sa njegovom primenom, od kojih većina vodi ka njegovoj visokoj ceni. Pre svega, ako koristite ovaj proizvod kao prozor, on će biti izložen spoljnom svetu. Ne zaboravite da tako skup proizvod može biti razbijen fudbalskom loptom.

Drugo, koliko ćete zaista koristiti usluga koje vam on pruža gledajući napolje kroz proz i koristeći ga kao ekran osetljiv na dodir? Možete lako kupiti portabl uređaje sa ekranima osetljivim na dodir. Povrh toga, korišćenje prozora kao ekrana osetljivog na dodir može biti vrlo zamorno, pogotovo ako to radite često.  

Linkovi:

Povezani tekstovi sa portala Gradjevinarstvo.rs:

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Saša 19.07.2021.
A je l' može prvo obilaznica oko Kragujevca...
Aleksa 14.07.2021.
Glavnu stavku niste naveli, a to je, trenut...
DARKO 12.07.2021.
Zato što su najkorumpiranija državna instit...
Rasa 08.07.2021.
Koji je uslov za dobijanje subvencije za fa...
Snezana 07.07.2021.
Moje postovanje. Imam kucu kominovanu naboj...