INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kancelarijski enterijer od drvenih paleta

05.10.2010.

Holandski biro Most Architecture dizajnirao je privremeni enterijer za novi kancelarijski prostor kompanije Brandbase u Amsterdamu.

Klijent je izričito zahtevao da budu primenjeni materijali koji se mogu reciklirati što je projektantima dalo ideju da primene drvene palete.

U odnosu na materijale koji se mogu samo reciklirati, u ekološkom smislu prvenstvo imaju oni koji se, u celini ili u delovima, mogu ponovo upotrebiti za istu ili drugu svrhu. Ponovna upotreba ne zahteva nove industrijske procese koje podrazumeva reciklaža.

Reciklaža tako štedi samo sirovine ali ne i energiju za njihovu preradu, dok ponovna upotreba štedi i sirovinu, energiju za preradu, a često i energiju potrebnu za transport jer se ponovna upotreba materijala obično odnosi na lokalne resurse.

U Londonu je 26. avgusta otvoreno privremeno pozorište Jellyfish (meduza) napravljeno u potpunosti od doniranih, besplatnih, korišćenih i recikliranih materijala i proizvoda. Za gradnju su korišćene drvene palete, ekseri od recikliranih metala, stare školske table, kao i drveni razni donirani elementi (vidi više na linku ispod).

Linkovi:

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;