INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Tri godine Build magazina - četvrti SEEBBE i 13 brojeva iza nas

06.04.2010. | Gradjevinarstvo.rs

2006. godina

Ideja – prvi besplatni građevinski magazin kod nas. Da, časopis posvećen građevinarstvu koji se besplatno distribuira preduzećima i pojedincima koji su profesionalno vezani za građevinarstvo. Ideja, naravno, nije originalna, slični specijalizovani časopisi postoje u nekim drugim zemljama. U Srbiji ne.

Imamo volju, iskustvo, znanje, sposobnost. Ali finansirati štampu, poštarinu, dodatne plate, ostale troškove... Finansije zavise isključivo od oglašivača. Odziv oglašivača, koliki, u kom vremenskom periodu?

2007. godina

Januar. Koncepcija usaglašena. Krećemo. Kontaktiramo potencijalne komitente...

  • Neverica: Šta, i vi ćete, kao, da to besplatno šaljete firmama?
  • Ocena: Ma, sve što je besplatno ne valja.
  • Iskustvo: Već sam se oglašavao u nekim časopisima. Nema od toga vajde.
  • Finansije: Ma, vi ste preskupi. Dobio sam nižu cenu kod sličnog časopisa.
  • Podrška: Sjajna ideja! Sarađivali smo i do sada. Idemo i u Build.

Zahvalni smo svima...

Prvi broj je spreman. Neveliki broj strana. Skroman. Ali prvi. Distribuiran na adrese. Besplatno. Počinje Sajam građevinarstva u Beogradu. Build br. 1 je na njemu.

Prvi Build besplatno se deli i izlagačima i posetiocima na Sajmu 2007. godine:

  • Koliko košta ovaj časopis?
  • Ostavite samo Vaše podatke, vizit kartu ili prospekt firme u kojoj radite kako bismo Vas uneli u našu bazu podataka i kako biste dobijali i naredne brojeve. Ili popunite narudžbenicu iz magazina ili sa našeg sajta...
  • I koliko to košta?
  • Ne košta...
  • Slaćete mi naredne brojeve... besplatno?!
  • Naravno.

2008. i 2009. godina

Novi ljudi. Nove ideje. Trudimo se da u što većoj meri obogatimo nekomercijalne sadržaje. Bavimo se novim tehnologijama, proizvodima, zanimljivostima i aktuelnostima vezanim za građevinsku industriju.

Pokušavamo da skrenemo pažnju na ekološke materijale, održivu gradnju, obnovljive izvore energije. Osmišljavamo i pokrećemo poseban podlist Green Build upravo sa tim temama.

Tekstovi iz magazina objavljuju se i na internet portalu www.gradjevinarstvo.rs. Postaju još dostupniji. Kopije tekstova iz Build-a javljaju se svuda na Internetu, sa, ili bez pot­pisa našeg časopisa ili naših autora.

Postajemo i prepoznatljivi. Po pristupu poslu, vizuelnom identitetu, ukupnom kvalitetu... Namećemo nove standarde stručne štampane stvari: kvalitet fotografija, pravila i principi tehničkog uređenja...

Malo po malo, ocenjivači i iskustvenici iz 2007. godine menjaju svoje stavove. Pridružuju se Build magazinu. Oglašavaju se i pišu o svojim proizvodima, tehnologijama, partnerima, iskustvima...

Uvećava se naša baza podataka i broj primalaca magazina sve je veći. Nakon rekordnog broja strana u sajamskom broju 2009. godine, počinje da se oseća ekonomska kriza...

Do kraja godine efekat ekonomske krize već ozbiljno pogađa građevinsku industriju i celu privredu. Refleksno se smanjuju budžeti za marketing. Opravdano?! Preduzeća su oprezna kod raspodele sredstava namenjenih oglašavanju. Sasvim razumljivo, treba napraviti dobru procenu i opredeliti se za medije koji najbolje pogađaju ciljnu grupu.

2010. godina

Ulazimo u četvrtu godinu. Dvanaest brojeva je za nama. Spreman je i 13, sajamski, prvi u 2010. godini. Štampamo ga u 20.000 primeraka. Biće poslat na adrese i besplatno podeljen posetiocima na Sajmu građevinarstva u Beogradu... Za Build magazin ovo će biti četvrti SEEBBE po redu.

I evo, u vašim je rukama. I dalje je onakav kakav je i zamišljen da bude 2006. godine: besplatan, sa besplatnom distribucijom, strogo definisanih tehničkih i profesionalnih standarda. I dalje zavisi isključivo od naših oglašivača...

Hvala za ove tri godine, uskoro stiže broj 14.

Infonet Group

Infonet Group, osnovan 2002. godine kao agencija, a od 2003. godine registrovan kao d.o.o, danas predstavlja vodeću kompaniju na polju marketinga i poslovnog izdavaštva vezanog za građevinsku industriju.

Magazin Build, katalog Građevinarstvo i opremanje, internet portal Gradjevinarstvo.rs jesu projekti koje razvijamo i unapređujemo već više godina.

Trenutno Infonet Group ima 17 stalno zaposlenih radnika koji čine komercijalni, redakcijski, tehnički i računovodstveni deo preduzeća. Pored zaposlenih, angažujemo i preduzeća specijalizovana za održavanje računarske mreže kao i za održavanje i razvoj softvera i internet rešenja. Plan je da do polovine 2010. godine zaposlimo još 3 radnika u komercijalnom sektoru.

U nastojanju da nivo poslovanja podignemo na što viši nivo, konstantno ulažemo i u savremena softverska i hardverska rešenja. Računarska mreža sa 20-ak radnih stanica, HP server, softver baziran na Microsoftu (MS SQL server, Windows XP Professional radne stanice), za grafičku pripremu i web dizajn Adobe CS paketi, kao i namenski rađen mrežni softver za unos i obradu podataka i kontakte sa klijentima.

Orijenaticiju da našim klijentima omogućimo što kvalitetniju uslugu zadržaćemo i pored otežanih uslova poslovanja nastalih usled ekonomske krize.


Infonet Group će od aprila biti na novoj adresi:

Luke Vojvodića 30, 11090 Beograd
tel:  +381 11 25 62 004 , 25 62 005, 25 62 006

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;