"Novosti" otvorile sedmi autorski konkurs za najuglednije arhitektonsko priznanje

01.02.2010. | Večernje novosti

Kompanija "Novosti" otvorila je sedmi autorski konkurs za najuglednije arhitektonsko priznanje, koji traje do 1. marta. Autori će se takmičiti za dve nagrade - Najuspešnije arhitektonsko delo realizovano u 2009. godini i Najbolji studentski rad u 2009. godini.

Sedmi autorski konkurs kompanije "Novosti" za najbolje arhitektonsko delo domaćeg autora izvedeno u protekloj godini u zemlji ili inostranstvu, predstavlja kontinuitet "Borbine" nagrade za arhitekturu dug 44 godine.

Za bezmalo četiri i po decenije ovim je nagradama ispisano jedno važno civilizacijsko poglavlje bivše Jugoslavije i Srbije u koje su utkana najznačajnija stvaralačka imena iz ove oblasti.

Od osnivanja i osnivača među kojima je bio i Ranko Radović, ovo i danas najuglednije arhitektonsko priznanje bilo je u saglasnosti sa zauzimanjem brojnih generacija domaćih arhitekata da treba podsticati tu značajnu "tehničku disciplinu".

Preuzimanjem ove nagrade, "Novosti" su nastavile jednu veoma značajnu društvenu i kulturnu misiju - da podstiču stvaralaštvo. A, uvođenjem nagrada za studentski projekat da bi podsticale stvaralaštvo onih koje tek čekaju velika ostvarenja, "Novosti" su otišle korak dalje.

Da su procene stručnog žirija "Novosti" bile valjano i dobro odmerene potvrdili su oni konkursi na kojima se događalo da nagrade za izvedeno delo dobiju arhitekte koje su nekad bile nagrađivane za svoj studentski rad.

 

Komentari: 2

Mira Jankovic 15.03.2010 15.15.34

kako se pravi termoizolacija???ja nemam pojma!!!

Sasha 11.03.2010 19.05.29

naravno, najbolji studentski rad je dobila bas devjoka momka koji radi sa profesorom koji je u komisiji...
jadno...

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...