ERKER-INŽENJERING
ERKER-INŽENJERING
21000 NOVI SAD, SRB
BULEVAR OSLOBOĐENJA 66 B

021 547 635
021 6546 339
064 8685 782, SEKTOR PRODAJE
021 547 635
ARSENIJE PEJIĆ, direktor

ERKER-INŽENJERING

DOO Erker-Inženjering je građevinska firma koja posluje od 1995. godine na teritoriji Novog Sada. Sa 22 objekta i preko 100 000m² stambenog i poslovnog prostora izgrađenih do sad – postavio je standarde kvaliteta gradnje stambeno-poslovnih objekata u Novom Sadu. Svi stambeno poslovni prostori su uredno uknjiženi u zemljišne knjige. Na veb sajtu se može informisati o aktuelnostima u kompaniji, kao i u samom građevinarstvu, upoznati se sa svim procedurama prilikom kupovine nekretnine i pronaći neophodna dokumentacija. 

U Erkerovim zgradama briga o kvalitetu života stanara u neraskidivoj je vezi sa brigom o životnoj sredini i kvalitetu života u gradskom okruženju. "Zeleni koncept stanovanja", koji ova kompanija razvija u svojim objektima, zasniva se na ideji da će kvalitetniji prostor za život i rad doprineti i kvalitetnijim životnim navikama i budućim generacijama ostaviti zdraviji ambijent za život.

U stambeno-poslovnom objektu u Futoškoj 57 u Novom Sadu, na koji je Erker-Inženjering posebno ponosan, a koji je završen 2018. godine, izgrađen je zeleni krov u okviru kog se nalazi zelena bašta dostupna na korišćenje svim stanarima zgrade, zeleni zid u ulaznom holu objekta, eko punkt za selekciju reciklažnog otpada, kao i jedan od prvih sistema vertikalnog fasadnog ozelenjavanja u ovom gradu. 

Ova zgrada je tokom 2019. godine uvrštena u Atlas Svetskog saveta zelene gradnje - World Green Building Council. Objekat u Futoškoj ulici 57 prepoznat je kao bitan faktor unapređenja ekološke gradnje, odabran kao jedan od reprezentativnih primera zelene gradnje u svetu, na osnovu kriterijuma zdravstvenog benefita stanara, odnosno smanjenja emisije ugljen-dioksida.

Početkom 2021. godine Erker Inženjering počinje gradnju novog stambeno-poslovnog objekta u Novom Sadu, na uglu ulica Kisačka i Bulevar Jaše Tomića, u blizini Železničke stanice. Ovom zgradom nastavlja se trend zelenih, energetski efikasnih, inovativnih objekata prepoznatljivog kvaliteta završne obrade, uz novitete koji će se po pravi put naći na njihovim objektima – zelena fasada i punjač za električne automobile.

Erker-inženjering je, osim odgovornosti prilikom izgradnje svakog novog objekta, aktivan i u različitim projektima čiji je cilj podizanje nivoa ekološke svesti kod građana, ali i svih odgovornih za oblikovanje urbanog prostora. Tokom 2018. godine kompanija je učestvovala u osnivanju Nacionalne asocijacije zelenih krovova i terasa čiji su ciljevi udruživanje stručne javnosti u postavljanju parametara eko svesne gradnje, uvođenje novina u oblasti zelene arhitekture, deljenje primera dobre prakse i razmena iskustava implementacije, kao i razvoj svesti o uticaju građevinasrtva i arhitekture na životnu sredinu.

U različitim projektima edukacije i istraživanja, usmerenih na najmlađe generacije, Erker-Inženjering sarađuje i sa Dečjom ekološkom akademijom, Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, ekološki orijentisanim udruženjima, vrtićima i osnovnim školama u Novom Sadu sa kojima su realizovane akcije pošumljavanja i donacije eko-punktova za prikupljanje i separaciju reciklažnog otpada.