BRAMS
BRAMS
12254 KUČEVO-RABROVO, SRB
RABROVO B.B.

012 885 369
012 885 469
069 1303 303
012 885 469

BRAMS

Aluminijumski centar Brams je porodična kompanija osnovana 1977. godine. Tada mala bravarska radionica, a danas jedna od vodećih kompanija na teritoriji Srbije bavi se proizvodnjom i preradom aluminijuma koji je sve više zastupljen u modernom građevinarstvu.

Delatnost kojom se najduže bavi jeste proizvodnja i ugradnja aluminijumskih prozora i vrata vrhunskog kvaliteta i estetike koji obezbeđuju besprekornu toplotnu i zvučnu izolaciju, a njihova funkcionalnost olakšava život u toplom domu.

Iz osnovne delatnosti 1998. godine Aluminijumski centar Brams počinje sa proizvodnjom aluminijumskih ukrasnih panela. Od tada već punih 20 godina sa uspehom proizvodi aluminijumske panele i njihova izrada je dovedena do perfekcije. Praktikuje tradicionalan izgled sa ukrasnim elementima, pri cemu poseban značaj pri izradi daje kvalitetu svakog panela. Najduža tradicija na domaćem tržištu pomogla je da se otklone sve mane i nedostaci koji su se vremenom pojavljivali. U standardnoj ponudi nalazi se 138 modela, a takode se izraduđuju i po specijalnim zahtevima kupaca. Od početka 2019. godine, ukrasne panele šalje brzom poštom o svom trošku.

Sledeća delatnost sa kojom je Aluminijumski centar Brams takode prvi u Srbiji počeo je plastifikacija aluminijumskih profila transfer tehnologijom u boji drveta. U ponudi ima 8 različitih dezena, na 2 vrste podloga, ukupno 16 različitih nijansi. Uslužna plastifikacija profila u boji drveta, kompaniji je donela saradnju sa preko 1000 zadovoljnih klijenata kako u Srbiji, tako i u regionu.

Godine 2007. kupila je prvi ekstruder za aluminijumske profile „Wean United 1650T“ i od tada počinje sa proizvodnjom svojih aluminijumskih profila. Na moćnom „Wean United“ ekstruderu jačine 1650 tona u mogućnosti je da proizvede i najzahtevnije oblike profila od najkvalitetnijih legura primarnog aluminijuma. Kao osnovnu i podrazumevanu leguru koristi AlMgSi 6063. Profili koje ekstrudira najviše se koriste u građevinarstvu za proizvodnju prozora, vrata, ograda, gelendera, roletni, lakih krovnih konstrukcija, ali i u drugim delatnostima kojima se njeni klijenti bave, poput izrade led rasvete i ostalih elektro instalacija, nadogradnji za kamione, rashladnih uređaja, suncobrana i drugih proizvoda. Trenutno prerađuje oko 1000 tona aluminijuma godišnje.

Uporedo sa ekstruzijom krenula je i sa livenjem elemenata od tzv. tvrdog (dur) aluminijuma. Na presama se elementi liju pod pritiskom u kvalitetno izradenim kalupima (alatima) pri čemu su svi dobijeni komadi standardnog kvaliteta i identičnog izgleda. U ponudi ima najviše elemenata koji se primenjuju za izradu ograda i gelendera, poput stopa i kapa (poklopaca) različitih dimenzija, zatim različitih ukrasnih šara, dok se takode mogu ponuditi bočni poklopci za roletne koje se takođe proizvode u najrazličitijim dimenzijama.

Početkom 2019. godine planirano je otvaranje velikog magacinskog prostora u Beogradu, a nešto kasnije i završetak izgradnje nove upravne zgrade u Rabrovu, gradene po najmodernijim standardima današnje arhitekture.