INFONET-468X60-BANNER

„Potisje Kanjiža“ stabilno posluje

09.04.2014. | Dnevnik

Najveća firma u kanjiškoj opštini i vodeći srpski proizvođač keramičkih crepova AD „Potisje Kanjiža“, u sastavu austrijskog koncerna „Tondah“, u prošloj godini je prodao 48 miliona komada raznih crepova, od čega 60 odsto izvozom na inostrano tržište.

I pored teškoća koje prate industriju građevinskog materijala, fabrika iz Kanjiže upošljava 450 radnika, stabilno posluje, a stekla je pravo da i naredne godine koristi „eko-znak“.

Iz AD „Potisju Kanjiža“ saopšteno je juče da će na predstojećem  40. međunarodnom sajmu građevinarstva u Beogradu od 8. do 12.aprila predstaviti svoju bogatu ponudu krovnih sistema. Ovakvi sistemi pružaju preko 400 mogućnosti za kvalitetno rešavanje, bilo da su u pitanju novi krovovi ili je reč o sanaciji ili rekonstrukciji starih.

Rukovodilac promotivnih aktivnosti Aleksandar Beronja najavljuje da će renomirani proizvođač predstaviti novitete u proizvodnji vučenih crepova iz porodice biber crepova, modeli „šindra plus“ i „šindra plus natura“, specijalno razvijenih za pokrivanje objekata sa tradicionalnim stilom gradnje, naročito u brdsko-planinskim predelima od posebnog značaja za zemlju, kao što su nacionalni parkovi, parkovi i rezervati prirode.

Beronja naglašava da dizajn novih crepova na gotovom krovu neodoljivo potseća na drvenu šindru, što je bila dobra preporuka da se ovaj novitet uvrsti u urbanističko planska dokumenta Nacionalnog parka Kopaonik, u kojem je uoči prethodne skijaške sezone njime obnovljen krov Planinarskog doma „Rtanj“, stradao u požaru prošlog leta.

Beronja dodaje da posle izvesnog prekida kanjiška fabrika ponovo proizvodi crep „orijental“, poznatiji kao ćeramida, te da su u kompaniji učinili posebne napore da se ponovo uvrsti u proizvodnju, a namenjen je gotovo isključivo za obnovu krovova kulturne baštine.

Prema rečima Beronje uslišene su molbe zaštitara koji su u proteklom periodu muku mučili sa uvoznom ćeramidom lošeg kvaliteta, nepogodnom za naše klimatske uslove. Na ovaj način obeležiće se i dve decenije uspešne saradnje sa Republičkim i Pokrajinskim zavodom za zaštitu spomenika kulture formulisane poveljom o saradnji koja je potpisana 1994. u Sremskim Karlovcima.

Novitet iz pogona kanjiške fabrike je i proizvodnja „step-klinker“ keramičkih podnih ploča, koje predstavljaju idealno rešenje za popločavanje terasa, kolskih prilaza, baštenskih staza i puteljaka, pošto su ekstremno otporne i neosetljive na habanje, klizanje, mraz, visoke temperature, mehaničke udare i razne hemikalije. Iz  „Potisja Kanjiža“ najavljuju da će ljubiteljima sajamskih popusta i akcijskih kupovina po promotivnim cenama ponuditi crep velikog formata „neptun“ u 20 nijansi boja, podržanih sa kompletno usaglašenom dodatnom opremom.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;