INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Savremene komunalije iz češke donacije

15.08.2013. | Dnevnik

Smešteno na periferiji belocrkvanske opštine, tik uz granicu sa Rumunijom, selo Kruščica zahvaljujući donaciji iz Češke, biće jedno od retkih u Vojvodini sa kompletnom i savremenom infrastrukturom. U selu je 800 stanovnika, a među njima je jaka zajednica  Čeha. To je i opredelilo vladu Republike Češke da ovom selu pomogne u izgradnji brojnih komunalnih objekata.

Predsednik Saveta mesne zajednice Dragutin Jovanović kaže da su  tokom posete delegacije Srbije Češkoj dogovoreni konkretni poslovi. Među prvim komunalnim investicijama je izgradnja kanalizacije za koju je Češka izdvojila 700 hiljada evra. Poslovi su krenuli i trebalo bi da se završe do kraja oktobra.

Predsednik opštine Bela Crkva Stanko Petrović najavio je da će krenuti izgradnja komunalnih objekata u Grebencu i drugim selima ove opštine. Naravno, sve to ide i u saradnji sa nadležnim pokrajinskim sekretarijatima od kojih se očekuju nemala sredstva za ove ambiciozne projekte. Posle ovog krenuće i dovođenje gasa, a potom sledi asfalt.

Na fudbalskom terenu postavlja se veštačka trava, a koristiće ga fudbaleri "Ratara", učenici OŠ "Sava Munćan" i rekreativci. I ovaj posao finansiraju Česi iz regiona Hradec Kralove. U dvorištu seoske škole tokom minulog meseca izgrađeni su tereni za košarku i odbojku, pa će učenici od početka školske godine imati bolje uslove za sport na časovima fizičkog, ali i u slobodnom vremenu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;