Novi Sad dobio prvu atletsku dvoranu u Srbiji

17.01.2012. | Tanjug

Na Novosadskom sajmu juče je ozvaničen početak rada prve atletske dvorane u našoj zemlji, čime su stvoreni uslovi za kvalitetnije zimske pripreme, u prvom redu olimpijskih kandidata Srbije, kao i za treninge mnogih drugih sportista.

Halu 1 Novosadskog sajma, adaptiranu protekla tri meseca u atletsku dvoranu za treniranje i takmičenje u atletskim disciplinama, otvorio je predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić simboličnim startovanjem trke mladih atletičara na 50 metara.

Podsetivši da Vlada Vojvodine već nekoliko godina finansijski pomaže trenažni proces, nabavku opreme i stipendije za sve naše olimpijske kandidate, Pajtić je istakao da je ova atletska dvorana izuzetno značajna za pripreme atletske reprezentacije Srbije.

- Imamo sreću da je od deset atletskih kandidata za Olimpijske igre u Londonu, pet sa teritorije Vojvodine i zbog toga pokrajinska vlada snažno podržava naše sportiste, jer su oni primer mlađim generacijama, odnosno, deci koja se sve više opredeljuje za bavljenje sportom - istakao je Pajtić.

Gradonačelnik Igor Pavličić zadovoljan je time što je Novi Sad dobio prvu atletsku dvoranu u zemlji, u kojoj će zimi moći da se pripremaju ne samo atletičari, nego i teniseri, jer su u istom prostoru uređeni i teniski tereni sa odgovarajućom podlogom.

Za preuređenje sajamske hale u zimsku atletsku dvoranu pokrajina je izdvojila ukupno 18,3 miliona dinara, deset miliona obezbedio je Novosadski sajam za rekonstrukciju instalacija i druge radove, a troškove rada hale finansira grad sa 3,5 miliona dinara.

U atletskoj dvorani, ukupne površine oko 4.300 kvadratnih metara, postavljeni su "politan m" tartan podloga za atletsko trkalište, zaletišta za skok u dalj, vis i skok s motkom, kao i bacalište.

Ostatak hale od oko 2.100 kvadrata, presvučen "sporting fleks" podlogom, koristiće se za tenis.

Taj prvi zatvoreni prostor za treninge i takmičenja u atletici u Srbiji biće sportistima na raspolaganju od prvog novembra do 1. marta, a ostatak godine koristiće ga Novosadski sajam za svoje priredbe.

Svečanom početku rada prve domaće atletske hale prisustvovali su generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković, reprezentativka Ivana Španović, mnogobrojni mladi atletičari i gosti.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


FRIGOREMONT
FRIGOREMONT
OBRENOVAC

BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

BELI BOR
BELI BOR
VRNJAČKA BANJA-NOVO SELO
www.belibor.rs

Anketa

Da li će projekat "Beograd na vodi" značajno pokrenuti građevinarstvo u Srbiji?
Faruk 23.04.2017.
Molim vas recite mi kolika je cjena, unutra...
vladimir 18.04.2017.
jel se to planira da most bude nastavak Mir...
mujo 13.04.2017.
Kada cemo mi da napravimo takav lift.
Mirjana 06.04.2017.
Postovani gospodine Kovacevic, slazem sa ...
Bojan 06.04.2017.
I treba da kosta kad ste dozvolili direktor...