INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Obnova Pančićevog parka

18.07.2011. | E-kapija

JKP Zelenilo Beograd počelo je sa obnovom Pančićevog parka, smeštenog u donjem Dorćolu između ulica Kapetan Mišine, Visokog Stevana i Pančićeve. Ovaj park, izgrađen pre više decenija, nosi ime našeg slavnog naučnika i prostire se na oko 11 ari.

Umesto postojeće stare, dotrajale hidrantske mreže koja je van upotrebe, izgradiće se nova u dužini od 390m. Dosadašnji problem sa odvođenjem vode biće rešen izgradnjom kišne kanalizacije. Park će biti osvetljen, a postojeća česma sanirana što će ovu zelenu površinu učiniti atraktivnijom za posetioce.

"Kao što je i uobičajeno, radovi su započeti uklanjanjem suvih i fiziološki dotrajalih stabala i izdizanjem krošnji stabala koja su zdrava i koja ostaju. Potom je skinut sav postojeći čvrsti zastor od asfalta. Nove staze će se prostirati, sa neznatnim izmenama, u pravcima prethodnih i biće urađene od metlisanog betona. Dečije igralište površine 317m kvadratnih, sa rekvizitima ispod kojih će biti izlivena specijalna guma kao zaštita, biće ograđeno specijalnom ogradom. Od rekvizita, deci će na raspolaganju biti klackalice, ljuljaške, penjalica, vrteška, i kombinovani rekvizit. Po obodu igrališta biće izgrađeni zidići sa talpama na gornjoj površini za sedenje", kažu u Zelenilu.

I ceo park duž Pančićeve ulice biće ograđen istim tipom ograde, ali nešto veće visine. Na jednom od ulaza u park, biće ugrađena rampa za nesmetano kretanje lica sa posebnim potrebama, kao i stepenište sa rukohvatima.

Radovima na samom zelenilu predviđena je obnova travnjaka sejanjem travnog semena na površini od 2.700m2, sadnja visokih i srednjih lišćara, kao i dekorativnog šiblja.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;