INFONET-468X60-BANNER

Otvoren Sajam nameštaja u Beogradu

15.11.2010. | Tanjug

Naša Industrija nameštaja mora da proširi prostor svog delovanja i prisustva, jer je sada u izvozu 99 odsto orjentisana na tržišta EU, CEFTE i Rusije, izjavio je ministar trgovine Slobodan Milosavljević obilazeći Sajam nameštaja koji je danas otvoren na Beogradskom sajmu.

Ministarstvo trgovine stalno nastoji da otvori nove horizonte i obezbedi interesovanje za srpske proizvode, a na našim poslovnim ljudima je da to iskoriste, ukazao je on.
 
Ministar je rekao da je najveći izazov slobodna trgovina sa tržištem od preko milijardu stanovnika uključujući i preferencijalni tretman sa EU, a posebno mogućnost koju pruža sporazum CEFTA.

Ministar je podsetio i da domaće tržište pruža sve veće mogućnosti, dodajući da se u Beogradu gradi nekoliko velikih hotela koji traže opremanje, kao što je hotel Metropol za čiji završetak su obezbeđena sredstva.

"Očekujemo radove i na hotelu Jugoslavija i još nekoliko velikih turističkih kompleksa u Srbiji koji će biti privatizovani u banjskim i planinskim centrima, što takođe treba da predstavlja podsticaj Inudstriji nameštaja i opremanja", ukazao je Milosavljević.

Salon nameštaja na Beogradskom sajmu biće otvoren do 21. novembra, a izlagači su ponudili popuste od 10-40 odsto. Beogradski sajam nameštaja je i član Međunarodne unije sajmova, redovno ga posećuju i inostrani poslovni ljudi, što je izuzetna prilika za domaće proizvodjače da sklope nove poslove.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;