INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Beograd na vodi: Sledi gradnja na prostoru između Ložionice i Galerije

20.12.2023. | Forbes Srbija

Kompanija Beograd na vodi nastavlja sa svojim razvojnim planovima, ovoga puta fokusirajući se na prostor između Ložionice i tržnog centra Galerija. Kako navodi Forbes Srbija, prošle nedelje podnet je zahtev za dobijanje lokacijskih uslova za ovo područje.

Ložionica

Budući izgled beogradske Ložionice (Vizuelizacija: AKVS arhitektura)

Zahtev, podnet 13. decembra, odnosi se na devet parcela ukupne površine preko 1,3 hektara. Najveća od ovih parcela 1508/392 zauzima gotovo celu površinu, dok su ostale manje parcele unutar nje. Ovaj zahtev, za razliku od prethodnog za prostor Beogradske autobuske stanice, upućen je direktno Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Lokacija i planovi

Prostor između Ložionice i tržnog centra Galerija, omeđen mostom Gazela i ulicom koja vodi od Kule Beograd, već je delimično pripremljen za gradnju. Forbes Srbija navodi da su na sajtu Beograda na vodi prikazane siluete planiranih objekata, a na terenu se već nalaze objekti za radnike.

U toku je izgradnja saobraćajnice koja će prolaziti između Ložionice i ovih parcela.

Proces dobijanja dozvola

Forbes Srbija podseća da je prema Zakonu o planiranju i izgradnji dobijanje lokacijskih uslova prvi korak u procesu dobijanja svih odobrenja za gradnju. Ovi uslovi uključuju urbanističke, tehničke i druge podatke neophodne za izradu idejnog projekta, projekta za građevinsku dozvolu i projekta za izvođenje.

Nakon dobijanja građevinske dozvole, sledi prijava radova, izgradnja, priključenje na infrastrukturu, traženje upotrebne dozvole za objekat i upis prava svojine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;