INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Izgradnja puta preko Radan planine počinje ove godine

20.01.2022. | eKapija

Na sastanku koji je predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović održao sa predstavnicima Narodnog muzeja Leskovac, direktorima TOOL i Doma kulture bilo je reči o početku realizacije planova na teritoriji opštine Lebane, naročito na arheološkom nalazištu Justiniana prima.

Planinski put - ilustracija

Planinski put - ilustracija (Foto: Pixabay)

- Posetivši Lebane prošle godine, predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, obišla je i lokalitet iz VI veka Caričin grad i tom prilikom izjavila da se država trudi da ovo arheološko nalazište bude na listi UNESCO zaštite, da će to dodatno privući turiste iz zemlje i sveta - navode iz lokalne samouprave.

Takođe od velikog značaja je i put preko Radan planine, odnosno povezivanje Lebana, Bojnika, Medveđe, Prokuplja i Kuršumlije.

- Povezivanjem banja na ovom području sa lokalitetom Caričin grad i Đavoljom varoši, omogućiće se i razvoj seoskog turizma - navodi se na opštinskom sajtu.

Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović je član Međuresorne radne grupe za uređenje i razvoj južne Srbije, na čijem sastanku je dogovoreno da radovi na teritoriji opštine Lebane počnu ove godine, a plan za put preko Radan planine ušao je u budžet za 2022. godinu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;