INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Razgovori sa CRBC o gradnji Fruškogorskog koridora

04.06.2018. | RTS

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je da su sa kineskom kompanijom CRBC započeti razgovori o gradnji Fruškogorskog koridora putem kocesije. Reč je o gradnji auto-puta od Novog Sada do Rume sa tunelom kroz Frušku goru. Ona je rekla je da je Srbija danas ekonomski stabilna zemlja i da je pravi trenutak za investitore da ulažu u Srbiju kroz projekte javno-privatnog partnerstva.

- Počinjemo razgovore za Fruškogorski koridor sa CRBC i o koncesiji kao jednom od načina finansiranja. Takođe, postoji velika zainteresovanost za gradnju pruge od beogradskog aerodroma do Novog Beograda i tu razmišljamo o JPP-u. Tu je i projekat nastavka gradnje auto-puta ka Crnoj Gori, od Požege do Boljara - rekla je Mihajlovićeva.

Navodi da je Vlada Srbije već potpisala ugovor o koncesiji za aerodorm „Nikola Tesla", kao i grad Beograd za sređivanje deponije u Vinči i da bi putem koncesije mogli da se grade i auto-putevi i pruge u našoj zemlji.

- Potpisali smo memorandum sa kineskim partnerima za izradu projektne dokumentacije vredne 50 miliona evra za deonicu Koridora 11 od Požege do Boljara i trenutno kao vlada razmišljamo da je bolje da za ovu deonicu, čija je procenjena vrednost izgradnje oko dve milijarde evra, da ne idemo na kredit -  rekla je Mihajlovićeva.

Dodaje da je za Fruškogorski koridor završena projektna dokumentacija.

- Za Fruškogorski koridor, gde je završena projektna dokumentacija, takođe smo bliži javno-privatnom partnerstvu i ne razmišljamo o kreditu. Među potencijalnim projektima je i izgradnja pruge od Aerodroma „Nikola Tesla“ do Novog Beograda, vredna blizu 20 miliona evra, gde nas takođe očekuje izrada projektne dokumentacije - rekla je ministarka.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

BAUDER
BAUDER
NOVI BEOGRAD
www.bauder.rs

ČELIK
ČELIK
BAČKI JARAK
www.celikdoo.rs

MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;