Novih 100 miliona evra za izgradnju infrastrukture

26.10.2017. | Tanjug

Novih 100 miliona evra kredita Svetske banke biće u budžetu do kraja godine, kaže ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i dodaje da je novac namenjen za izgradnju infrastrukture.

Ona je naglasila da će 60 miliona evra biti utrošeno za održavanje putne infrastrukture - održavanje 3.000 kilometara puta, dok će 40 miliona evra biti utrošeno za energetsku efikasnost.

Odlična je vest to što je Svetska banka proglasila Srbiju za lidera Jugoistočne Evrope u reformama, pre svega u privlačenju stranih investitora, rekla je ona.

- Mi smo i prošle godine proglašenu za jednu od zemalja koja je najbrže izdavala građevinske dozvole. Bili smo 36 na Doing listi - podsetila je ona.

Ilustracija (preuezeto sa www.pixabay.com)

O napretku, kako kaže, najbolje govore fabrike koje se otvaraju, i podseća da nema nedelje a da se u Srbiji ne otvori neka fabrika. Pojašnjava da se stubovi koji se pominju u indeksu konkurentnosti odnose na ulaganja u infrastrukturu i bolje uslove za investitore.

- Investitor kada dolazi on dve stvari pita: Da li može da otvori fabriku blizu auto puta i da se priključi na njega i kojom brzinom se dobijaju građevinske dozvole - rekla je Mihajlović za RTS.

Podseća da se izgradnja Koridora 10 privodi kraju, da su ostale samo dve najteže deonice jedna u Grdeličkoj klisuri i obilaznica oko Dimitrovgrada.

Zadovoljna je urađenim tokom ove građevinske sezone, kaže da se ne osvrće na kritike da njoj nije mesto na gradilištima, jer smatra da je to način da se ubrza rešavanje problema ukoliko postoje.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Lepa 20.11.2018.
Šta je sa nelegalnim objektima koji su izgr...
D 17.11.2018.
I sta ce se videti sa tog tocka koji ce bit...
Kordunas 12.11.2018.
Nadamo se skorom početku radova i kraju tog...
Dragica 09.11.2018.
Ma kako da ne...bas joj verujemo.
Neš 01.11.2018.
Komentara 0 tako će i ostati to je sve lep...