Vrednost investicija u Beogradu, na osnovu građevinskih dozvola premašila 11 milijardi dinara

12.04.2017. | Beoinfo

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada će u Privrednoj komori predstaviti plan javnih nabavki i za sve je dobra vest da će imati nabavke vredne ukupno oko 8,3 milijarde dinara, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

- Na taj način ćemo domaće privrednike upoznati sa tim šta želimo da radimo, a ponosimo se činjenicom da u Gradu Beogradu imamo u proseku 4,1 ponudu za jednu javnu nabavku Direkcije, dok je prosek u republici 2,5 ponuda. To znači da postoji veliko interesovanje jer ponuđači znaju da smo potpuno transparentni - rekao je gradski menadžer.

Beograd (preuzeto sa www.beograd.rs)

Vesić je istakao da se među najveće investicije tokom sledeće godine ubrajaju: postrojenje otpadnih voda u Pinosavi (199 miliona dinara), postrojenje u Belom potoku (170 miliona), ulaganja u Bloku 42 (393 miliona), parking u Bloku 43 (78), kanalizacija u Malom Mokrom Lugu (36 miliona dinara).

- Već ove godine smo pokrenuli veliki broj nabavki, a za sledeću godinu planiramo čak 107 nabavki. Radimo kanalizaciju u Ulici braće Jugović u Obrenovcu, reni bunar u Obrenovcu, izgradnju sedam kilometara kanalizacije u naselju Braće Marić, postrojenje u Međulužju za preradu otpadnih voda i mnoge druge projekte. Prošle godine smo od doprinosa i naknada naplatili 2,66 milijardi dinara, a samo za prva tri meseca ove godine 1,38 milijardi, odnosno skoro polovinu sredstava u odnosu na prošlu godinu. To jasno govori da se u Beogradu više gradi, što je važno, jer se taj novac koristi za infrastrukturu grada. Izdali smo 176 lokacijskih dozvola, 32 građevinske i 37 rešenja za adaptaciju, ukupne površine 420.000 kvadrata. Vrednost investicija je preko 11 milijardi, od čega se u Direkciju slilo 908 miliona, što je izvanredan rezultat - rekao je Goran Vesić.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Srbija je danas največi evropski investitor...
Josip 16.07.2018.
Da li se prije početka zidanja zida na beto...
solis 14.07.2018.
Novi Sad je malo ispod radara, ali gradi se...
w 11.07.2018.
Koliko MHE je izgradjeno u evropskoj uniji?...
Goran 07.07.2018.
Molim Vas da mi odgovorite da li neko u Srb...