INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Proširenje-izgradnja kompleksa za proizvodnju farmaceutske ambalaže u Kovinu

06.10.2016. | eKapija

Kompanija West Pharmaceutical Services u Kovinu planira proširenje proizvodnog kompleksa. Ta fabrika u Banatu je deo kompanije West Pharmaceutical Services, Inc. Na zvaničnom sajtu opštine Kovin objavljen je urbanistički projekat za proširenje-izgradnju pogona za proizvodnju kontaktne farmaceutske ambalaže, sa pratećim sadržajima. Javna prezentacija traje do 7. oktobra. Nosilac izrade urbanističkog projekta je EuroCons Group iz Vršca.

- Povod za izradu urbanističkog projekta je zahtev investitora - West Pharmaceutical Service da im se, u okviru postojećeg proizvodnog kompleksa u Kovinu, omogući izgradnja novih objekata. Urbanističkim projektom planirano je proširenje - izgradnja pogona za proizvodnju kontaktne farmaceutske ambalaže sa pratećim sadržajima, kao i novog putnog priključka, neophodnih internih saobraćajnica, površina za parkiranje, platoa i zelenih površina - navedeno je u objavljenoj dokumentaciji.

Kako je navedeno u objavljenoj dokumentaciji, bruto površina postojećih objekata je 8.668 m², a bruto površina postojećih objekata planiranih za rušenje 368 m², dok je bruto površina planiranih objekata 12.380,33 m².

Ilustracija (www.pixabay.com)

Planirana je izgradnja sledećih objekata: upravna zgrada sa kantinom, proizvodni pogon, garderoba za zaposlene, mikrobiološka laboratorija, magacin zapaljivih materija, nadstrešnica za otpad. Takođe, planirani su i prateći sadržaji - portirnica, transformatorska stanica, čilersko postrojenje, podzemni rezervoar za lako lož ulje, protivpožarni rezervoar sa crpnom stanicom, protivpožarna pumpna stanica i rezervoar za sprinkler.

Predviđena je fazna izgradnja, a u skladu sa potrebama investitora i raspoloživim novcem.

Novi proizvodni pogon planiran je neposredno uz postojeći pogon za pripremu sirove gume, kao objekat u nizu. Trebalo bi da se sastoji iz pet tehnoloških i funkcionalnih celina - dimenzionisanje, alatnica, preseraj, sekundarno pakovanje i skladište.

Proizvodni pogon predstavlja složeni objekat, koji bi trebalo da se sastoji iz dela za industrijsku proizvodnju i zatvorenog skladišta. U pitanju je građevina složene forme, čija spratnost varira od P+0 do P+1. Poslednja etaža je predviđena za smeštaj potrebnih instalacija, uređaja i opreme. Prema objavljenoj dokumentaciji, ostvarene površine dograđenog dela objekta iznosiće: prizemlje (neto) 9.744 m² i sprat (neto) 2.209,72 m². Kada je reč o ovom delu proširenja kompleksa, odnosno o proširenju proizvodnog pogona, ukupna procenjena vrednost projektovanih radova iznosi oko 416,75 miliona dinara, navedeno je u projektnoj dokumentaciji.

Nova upravna zgrada sa kantinom imaće prizemlje i dva sprata, a biće neposredno uz postojeći objekat upravne zgrade. Ukupna neto površina planiranog objekta iznosi 917,25 m² (neto), odnosno 1.100,4 m² (bruto). Ukupna procenjena vrednost projektovanih radova iznosi oko 354,24 miliona dinara.

Za planiranu garderobu za zaposlene, predviđen je i novi ulaz u kompleks, izgradnjom novog saobraćajnog priključka i saobraćajnica za transport sirovina i gotovih proizvoda, kao i kretanje vatrogasnih vozila.

Kako je objavljeno, mikrobiološka laboratorija je objekat kvadratne osnove, osnovnog gabarita 20,96x20,96 metara, spratnosti P+1. Jednom stranom biće naslonjena na postojeći objekat. Podeljena je na tri programske celine: prostorije za laboratorijska istraživanja (u prizemlju), kancelarije, sala za sastanke i prostorija za odmor (na spratu), kao i tehnička etaža (za smeštaj instalacija). Kako je navedeno u objavljenoj dokumentaciji, ukupna procenjena vrednost projektovanih radova iznosi oko 270,89 miliona dinara.

Kompleks West Pharmaceuticals u Kovinu zasad ima 60 parking mesta, a planirana je izgradnja još 95.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;