INFONET-468X60-BANNER

Za godinu dana tramvaji preko mosta na Adi

21.04.2016. | Tanjug

Počeli su radovi na izgradnji severnih pristupnih saobraćajnica mosta na Adi i trajaće oko godinu dana kada bi, prema najavama nadležnih, most na Adi trebalo da bude spojen sa Tošinim Bunarom, a tramvajski saobraćaj preko tog mosta bude pušten u rad.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je obišao radove, istakao je da je njihova vrednost 13,5 miliona evra, a da se finansiraju iz već postojećeg kredita „Evropske investicione banke“ (EIB).

Kako je rekao izgradnja pristupnih saobraćajnica nije mogla da počne do sada, jer je na trasi puta živelo 50 romskih porodica, čije je stambeno pitanje, kako je dodao, rešeno igradnjom stanova u Jabučkom Ritu u poslednje dve godine.

- Za godinu dana, kada spojimo most na Adi sa Tošinim bunarom rešićemo saobraćajni problem u ovom delu grada, imaćemo bolju i efikasniju vezu starog i Novog Beograda – rekao je Mali i podsetio da su u toku radovi na proširenju Tošinog bunara koji će biti završeni za oko mesec dana.

Mali je najavio da će za godinu dana biti pušten tramvajski saobraćaj na mostu na Adi, čime će se stvoriti uslovi za početak radova na obnovi i proširenju starog tramvajskog mosta.

- Radovi na proširenju starog tramvajskog mosta trebali bi da počnu sredinom ili krajem sledeće godine – dodao je Mali.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;