INFONET-468X60-BANNER

Vesić: Do 2025. svaka kuća imaće priključak (video)

23.11.2015. | Tanjug

- Do 2025. godine svaka kuća na teritoriji Beograda imaće priključak za vodovod i kanalizaciju – najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Vesić, koji je posetio izvođače radova na izgradnji vodovoda u ulicama Majke Angeline, Janike Balaša i Letnjoj u naselje Jabukovački ključ, u opštini Surčin, rekao je da je to nasatavak radova na uređenju vodovodne i kanalizacione mreže u Beogradu.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Jedan od najvećih problema koje smo zatekli je nedostatak vodovoda i kanalizacije. To je posebno izraženo u prigradskim delovima grada, mada postoje delovi u centru koji nemaju kanalizaciju – rekao je Vesić dodajući da čak 25 odsto centra grada nema kanalizaciju.

Zato je, kako je rekao, namera grada da se taj problem konačno reši.

- Zato smo nedavno u Skupštini grada zajedno sa „Vodovodom i kanalizacijom“ i „Direkcijom za građrevinsko zemljište“ naparavili plan koji će trajati 10 godina, a projekat počinje ove i završava se 2025. godine – rekao je Vesić.

Navodeći da će biti uloženo oko 575 miliona evra, gradski menadžer je istakao da je to veliki novac za Beograd, skoro kao jedan godišnji budžet grada, ali da je važno da svakom građaninu Beograda bude omogućen priključak.

On je naveo da će se taj projekat delom finansirati iz budžeta, delom iz fondova koji će biti dostupni iz EU, a delom iz javnog  privatnog partnerstva.

- Samo za ovu i narednu godinu odvojili smo skoro tri milijarde dinara za rešavanje kanalizacije i vodovoda u raznim delovima Beograda jer svuda nešto nedostaje – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, novac koji se koristi za izgradnju kanalizacije, puteva i vodovoda je novac koji se dobija od ljudi koji grade objekte u Beogradu. Kako je istakao, to je novac koji se naplaćuje od naknade za građevinsko zemljište.

Član Gradskog veća Marko Zeljug rekao je  gradska opština Surčin u dogovoru sa upravom grada došla do konačnog rešenja za građane naselja Jabukovački ključ koji su dugi niz godina bili zapostavljeni u odnosu na ostale građane Surčina, jer nisu imali čistu pijaću vodu.

- Grad Beograd je u toku ove godine izdvojio sredstva u iznosu od 17,7 miliona dinara i pre 10-tak dana započeti su radovi na izgradnji primarnog vodovoda u naselju Ključu u ukupnoj dužini od 1.900 metara – rekao je Zeljug.

On je istakao da je u planu da ti radovi budu završeni u februaru  naredne godine.

- U toku sledeće godine planiramo da odvojimo oko 100 miliona dinara za nastavak izgradnje kanalizacione mreže na teritoriji opštine Surčin koja je prekinuta pre oko tri godine – rekao je Zeljug.

Inače, ukupna dužina trase budućeg vodovoda je 1.900 metara i nakon povezivanja na ranije izgrađen cevovod prečnika 110 milimetara, zatvoriće se vodovodni prsten oko naselja. Završetak trase vodovoda omogućiće da se na gradski sistem vodosnabdevanja povežu blizu 100 domaćinstava u ove tri ulice.

 

Komentari: 1

Rada Kuzmanovic 06.12.2015 00.03.49

Da gospodine Vesicu,verujem da ce prikljucak na kanalizaciju imati svaka kuca po naseljima oko Beograda, ali recite vi meni ZAR NIJE SRAMOTA DA KRNJACA, KOJA JE NA 5KM. OD STROGOG CENTRA BEOGRADA - NEMA KANALIZACIJU? Knalizaciju ima Borca, Ovca.....mislim cak i Zuce i mnoga udaljena naselja a KRNJACA nema. Sad se prica da ce je dobiti ali samo strana na Zrenjaninskom putu a na Pancevackom putu ne. Mi u naselju Brace , vec godinama zivimo sa fekalijama iz kanala, vapimo, zalimo se ali uzalud, niko nas ne cuje. Sta treba da uradimo da bi smo i mi dobili prikljucak na kanalizaciju?

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;