INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Montažni baštenski studio izgrađen za samo 3 nedelje

18.06.2015. | Arch Daily

Ovaj baštenski studio površine 82 metara kvadratnih u Đironi, Španija, je delo arhitektonskog biroa Arquitecturia, koji je želeo da umanji ometanje dvorišta svog klijenta koji im je tražio mali studio u kome bi slikao, pa su se oni odlučili za montažni objekat koji su uspeli da izgrade za samo tri nedelje.

Sastavljen uglavnom od drveta i stakla, baštenski studio čuva ogromno stablo jasena koje je smešteno pored njega, i koje je duplo veće od samog studija. „Kuća u obliku slova L stvara kvadratnu baštu u kojoj se nalazi veliko stablo jasena“, kažu arhitekte.

„Želeli smo da zadržimo veličanstveno drvo na parceli i fokusiramo poglede na uglove vrta, čime smo sprečili poglede na kuću iz unutrašnjosti montažnog studija“, objašnjavaju arhitekte iz biroa Arquitecturia.

Središnji prostor studija je duple spratne visine, stvarajući osećaj ekspanzije i slobode, koje su od ključnog značaja za kreativne procese, a obilje zastakljenih elemenata obezbeđuje dovoljnu količinu prirodne svetlosti potrebne za slikanje.

Pored činjenice da je studio projektovan da inspiriše vlasnika, priliv osvetljenja pomaže u smanjenju troškova za veštačko osvetljenje. I bez sumnje novi vlasnici vole prirodan povetarac koji cirkuliše kroz otvoreni prostor studija.

Četiri krila okružuju ostatak studija, uključujući ulaz, skladišni prostor, mokri čvor i dnevni boravak. Ovaj divni studio, koji je ujedno otvoren i privat, je koštao oko 41.000 evra, i predstavlja san svakog umetnika.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;