INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Fascinantna Kuća mađarske muzike je instrument za doživljavanje ritma i melodije

20.11.2014. | Inhabitat

Predlog arhitektonskog biroa LOHA Architects za Kuću mađarske muzike u Budimpešti tretira arhitekturu kao instrument za slušanje i doživljavanje muzike. Njena površina ritmično prelazi iz betona, drveta do bronze, pružajući stalno menjajući doživljaj volumena zgrade koji je duboko ukorenjen u koncept muzičke kompozicije i instumenata.

Objekat pokušava da spoji muzički performans, obrazovanje, komercijalne funkcije i okružujući pejzaž u jedinstvenu celinu. Javna promenada od prizemlja do krova zgrade služi kao produžetak okolnog parka i pruža utočište od vremenskih neprilika.

Projekat je usmeren ka tri istaknuta pogleda sa parcele prema jezeru, predloženoj novoj Nacionalnoj galeriji i glavnom šetalištu. Masa zgrade je usečena na takav način da stvori nežno savijene ivice koje smeštaju tri različita pejzaža i omogućavaju prodor parka u samu zgradu.

Različiti programi su raspoređeni oko centralnog atrijuma. Ovo omogućava običnim šetačima iz parka da prošetaju do vrha Kuće mađarske muzike kako bi uživali u prelepim pogledima na gradski park, i to bez da plate kartu ulaza u izložbene i koncertne prostore.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;