IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Skulpturalni staklenici koji služe za destilovanje džina

24.09.2014. | Designboom

Arhitekta Tomas Hitervik (Thomas Heatherwick) je upravo završio rad na svom najnovijem projektu dva prelepa zakrivljena staklenika za kompaniju „Bombay Sapphire“ koja se bavi proizvodnjom džina u Hempširu, Velika Britanija.

Dve skulpturalne strukture ne samo da će funkcionisati kao destilerija, već će takođe pomoći zagrevanju postojećih objekata korišćenjem toplog vazduha stvorenog tokom procesa destilacije. A ako to nije dovoljno zeleno za vas, napominjemo da će se ovi staklenici koristiti za uzgoj tropskih biljaka i botaničkih vrsta koje se koriste u pravljenju džina „Bombay Sapphire“ - što je svakako restorativni gest koji čini posao proizvodnje džina više održivim.

Dve destilerije su smeštene između postojećih zgrada iz Viktorijanske ere. Prvobitno su te zgrade trebalo da smeste mlin koji proizvodi papir za engleske novčanice. Nakon što je bio napušten duže vreme, kompleks je kupljen od strane kompanije „Bombay Sapphire“, brend džina razvijen u okviru čuvenog proizvođača pića Bacardi.

Staklenici poseduju metalne trake koje se odvajaju i formiraju prelepe oblike koje dodiruju površinu reke Test. Strukture sakupljaju toplotu tokom procesa destilacije i nose je kroz otvore u zidovima od crvene cigle susednih zgrada, obezbeđujući vrlo malu količinu rasipanja energije. Kompanija nabavlja biljke iz celog sveta i smešta ih u dva staklenika koji pružaju optimalne uslove za njihov opstanak.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;