INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Zgrade u obliku prozora u Kini

04.08.2014. | Inhabitat

Globalna inženjerska i projektantska firma „Atkins“ je nedavno predstavila projekat zgrada pod nazivom „Prozori Guangdžoua“: Dramatični kompleks od tri objekta koji će postati nova arhitektonska ikona južnog kineskog lučkog grada.

Novi komercijalni razvoj je smešten duž Biserne reke i obuhvata nebodera visine 208 metara i dve zgrade u obliku prozora koje simbolizuju otvorenost grada prema globalnoj trgovini.

Projekat je opisan kao „neobičan“ od strane kompanije „Atkins“, a oblik zgrada podseća na cifru „001“ koja je referenca na poziciju Guangdžoua kao prvog grada u Kini koji se otvorio ka međunarodnoj trgovini.

Lokacija grada Guangdžoua na Bisernoj reci je dovela do toga da ovaj lučki grad postane jedan od najmnogoljudnijih i najbogatijih gradova u Kini. „Prozori Guangdžoua“ su naručeni od strane kompanije CCCC (China Communications Construction Company), jedne od kineskih najmoćnijih državnih preduzeća, i imaju smeo dizajn u obliku prozorskih okna koji uokviruju poglede na grad i reku.

„Koncept projekta pokazuje značaj Guangdžou kao kapije Kine ka svetu“, rekao je Šu Guang, direktor projekta u kompaniji CCCC. „Zgrade u obliku prozora promovišu sliku grada kao važne lokacije za kineske kompanije koje se bave uvozom i izvozom.“Kako bi ublažile toplu i vlažnu klimu koja vlada u gradu Guangdžou, zgrade će imati inkorporirane principe pasivnog hlađenja, uključujući elemente osenčenja i optimizovanog protoka vazduha. Najavljeni završetak radova na zgradama je 2018. godine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;