Haiku pametni plafonski ventilator

06.06.2014. | Gizmag

Ako vam je teško da održavate korak sa svim pametnim sistemima klimatizacije za domaćinstva koja su dostupna na tržištima, onda će možda ovo rešenje biti pravo za vas. Kompanija Big Ass Fans je dodala tehnologiju SenseME na njen Haiku plafonski ventilator, koja uključuje Wi-Fi povezivanje i senzore koje mu omogućavaju da reguliše temperaturu i da se pokrene kada neko uđe u prostoriju.

Sa lopaticama od bilo aluminijuma, moso bambusa ili kompozitnog materijala, Haiku ventilator koristi ugrađeni Wi-Fi modul, infracrveno detektovanje pokreta, senzore ambijanetalne temperature i vlažnosti kako bi održao idelanu sobnu temperaturu. To znači da može da se pokrene ili ugasi kako korisnik uđe ili izađe iz prostorije, ubrza kada više ljudi uđe u sobu i kada temperatura i vlažnost vazduha rastu, i uspori i ugasi se kada temperatura opadne preko noći.

Haiku se kontroliše preko prateće aplikacije za pametni telefon za iOS uređaje, koju karakteriše veliki broj unapred definisanih režima rada. „Whoosh“ režim replicira povetarac sa kojim kompanija kaže da ćete se osećate i do 40% hladnije, „Sleep“ režim postpeno smanjuje brzinu lopatica dok vi dremate, a režim „Alarm“ može biti prilagođen da vas probudi sa kombinacijom vazduha, svetlosti i zvuka.

Podešavanje brzine ventilatora se takođe mogu ručno promeniti putem daljinskog upravljača, ali kompanija tvrdi da je tokom vremena sistem SenseME u stanju da uči od preferencija korisnika i onda bolje prilagodi automatske korekcije brzine.

Poput mnogih konvencijalnih plafonskih ventilatora, Haiku takođe služi i kao rasvetno telo, sa 39 visoko efikasnih LED dioda integrisanih u donjoj strani uređaja, koje mogu biti dimovane na 16 različitih nivoa osvetljenja.

Sa tržištom pametnih sistema kontrole klimatizacije koje se neprestano razvija, bilo je samo pitanje vremena kada će neko uraditi preobražaj klasičnog plafonskog ventilatora. Te inteligentne, samopodešavajuće lopatice, doduše, koštaju i to čitavih 1.045 dolara za Haiku. Za tu cenu, možete kupiti podosta ventilatora i klima uređaja.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad R 20.04.2018.
Pa zašto zatrpavate Vinču otpadom, tamo je ...
Vladimir 22.03.2018.
Ja licno bi zamolio g.Rodica da ako je u mo...
nik 21.03.2018.
Po našem običaju, radovi na najprometnijim ...
Darko 20.03.2018.
A šta se čepom na Trošarini? Potez Save Maš...
Mika 18.03.2018.
Da li radite u Stbiji i koja je cena lifta ...