INFONET-468X60-BANNER

Kancelarijsko proširenje uz dinamičan bakarni krov

14.01.2014. | Dezeen

Dinamičan krov napravljen od svetlucave legure od bakra i bronze pokriva ovo proširenje kancelarijskog prostora u okviru para gradskih kuća u Londonu. Arhitektonski biro Emrys Architects je angažovan od strane firme za upravljanje imovinom GMS Estates kako bi modernizovao i proširio njihove kancelarije, koje zauzimaju dve bivše stambene kuće u starom delu Londona.

Arhitekte su postavile novu dvospratnu strukturu na zadnjem delu zgrada kako bi stvorili dodatne prostorije i poboljšali veze između postojećih radnih prostora. „Klijent je želeo da se prostori probiju i stvori više olakšana komunikacija između kuća uz zadržavanje podele između samih odeljenja“, objašnjavaju arhitekte.

„Naše rešenje je bilo da zadržimo i povećamo veličinu terasa i da uvedemo potpuno novu strukturu u uskom dvorišnom prostoru na zadnjem delu kako bi stvorili dramatični prelaz iz starog u novi“, dodali su oni.

Trouglati delovi metalnog krova se uvijaju ka dole i gore stvarajući različite visine plafona unutar nove strukture, povezujući se u nivou sa različitim delovima starih zgrada od cigle.

„Uzeli smo postojeće visine ključnih tačaka oko oboda i koristili to za inspiraciju neobične trijangulisane krovne forme“, rekle su arhitekte. Unutra, udubljeno osvetljenje ističe ivice svake ravni, dok trouglasti svetlarnici uvode dnevnu svetlost u prostor iz uglova.

Konzolno drveno stepenište vodi do nižeg nivoa, gde su drvene grede na plafonu ostavljene izložene. Sala za sastanke se nalazi na centru ovog sprata i zauzima prostoriju sa zasvođenim plafonom od cigala koji se pre koristio kao trezor.

Staklena vrata pomažu u uvođenju dnevne svetlosti u enterijer, a one vode u malo unutrašnje dvorište. Oba sprata novonastale strukture koja povezuje dve istorijske kuće u centru Londona pride odlikuje i odličan hrastov parket koji se nalazi i u postojećim objektima.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;