INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Međunarodna konferencija sa izložbom S.ARCH Održiva arhitektura

22.11.2013. | Super Prostor

U Beogradu će 14. i 15. maja 2014. godine u hotelu Hyatt Regency biti održana međunarodna konferencija sa izložbom S.ARCH sa temom Održiva arhitektura. Pokrovitelj skupa je DGNB (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen/Nemačko društvo održive gradnje), a konferencija je namenjena arhitektama i inženjerima iz oblasti građevine i energetike, investitorima, izvođačima radova, studentima…

Želja organizatora je da zajedno sa međunarodnim ekspertima sa iskustvom na polju održive arhitekture kroz skup S.ARCH skrenu pažnju na ovu temu, animiraju javnost i u dijalogu sa domaćim arhitektama i stručnjacima stvore platformu za razmenu znanja, iskustva i ideja.

Konferenciju će činiti: predavanja po pozivu, u kojima će eminentni predavači u prezentacijama dati prikaz pristupa održivoj arhitekturi, predstaviti referentne planirane i realizovane projekte širom sveta; izložba, gde će učesnici konferencije imati mogućnost da prikažu svoje radove iz oblasti održive arhitekture; i diskusija, gde će u posebnoj sesiji autori imati priliku da sa predavačima i ostalim učesnicima konferencije prodiskutuju izložene projekte.

Teme koje će konferencija pokriti uključuju: Proces projektovanja i studije slučaja/Evaluacije učinka; Zgrade sutrašnjice; Transformacija gradova ka budućnosti; Put prilagodljive arhitekture; Izazovi obnavljanja zgrada; Energetska efikasnost i ušteda/Tehnologije gradnje; Dizajn u korak sa životnom okolinom/Ekološki uticaj materijala; Edukacija i trening; Sertificiranje – Uslovi, procesi i aspiracija.

Programski odbor konferencije čine Marina Stošić (Nemačka), Philippe Rahm (Francuska), Martin Haas (Nemačka), Milica Jovanović-Popović (Srbija), Branislav Mitrović (Srbija).

Prijave radova za izložbu mogu se dostaviti organizatoru najkasnije do 15. februara 2014. na adresu: s.arch@renecon.rs. Za detaljnije informacije posetite web-stranicu konferencije.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;