INFONET-468X60-BANNER

Sklopivi šlem „Bloom“

04.11.2013. | Gizmag

Prirodne katastrofe se mogu desiti u bilo kom trenutku, a često bez imalo upozorenja. Ovo posebno važi u zemljama koje se nalaze duž tektonskih linaja, koje mogu da izazovu nagle i razorne zemljotrese. Iako zemlje poput Japana imaju mere projektovane da upozore na zemljotrese, rizik i dalje postoji. Ovo je mesto gde šlem „Bloom“ kompanije Toyo Safety može da pokaže svoju vrednost.

„Bloom“ je sklopivi zaštitni šlem dizajniran da štedi prostor i bude prenosno poslednje utočište za ljude koji se suočavaju sa iznenadnim prirodnim katastrofama. Šlem se sklapa u pljosnati oblik radi skladištenje, ali može biti proširen u konkavni oblik za manje od minute. To se radi povlačenjem kabla priključenim za zadnji deo šlema, koji širi panele sve dok ne obezbedi čvrsti štit za glavu.

Šlem „Bloom“ se proizvodi u raznim bojama - žuta, narandžasta, bela i siva - i teži samo 450 grama. Pored odličnog rezultata koje je postigao na zvaničnim japanskim bezbednosnim testovima, šlem „Bloom“ je takođe dobio nagradu za dizajn G-Mark Good Design Award za 2013. godinu. Svaki sklopivi šlem „Bloom“ košta 4.000 jena (oko 3.427,00 dinara).

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LAYHER
LAYHER
BEOGRAD-ZEMUN
www.layher.rs

MOGAL
MOGAL
BEOGRAD-ZEMUN
www.mogal.rs

LORENCIC
LORENCIC
BEOGRAD-ZEMUN
www.lorencic.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;